Kopfkino, Lene Berg, 2013
18:00

Kopfkino
Kopfkino, Lene Berg, 2013. Film still

Kopfkino viser en diskusjon mellom åtte kvinner som sitter benket ved et langbord i et teatralsk rom – i et symposium i ordets opprinnelige greske betydning. Filmen er et nikk til Judy Chicago’s Dinner Party (1979) samtidig som den har sterke allusjoner til Den siste nattverden og et hint av Buñuels The Exterminating Angel (1962).

Kvinnene i filmen er i BDSM-bransjen: fem av dem jobber som dominatrix, tre som underdanige. De sitter vendt mot kamera og snur seg til siden når de snakker med hverandre. Kamera holder seg i konstant bevegelse og glir sakte fram og tilbake foran bordet i samme tempo mens perspektivet endrer seg tilfeldig. Noen vil kanskje se filmen som en dokumentar og lære mye om sine medmennesker som de ikke ønsket å vite. For andre kan det fortone seg mer som en bibelsk fortelling om synd, nåde og frelse.

Filmvisningen er i samarbeid med Cinemateket i Bergen og vises i forbindelse med Lene Bergs Festspillutstilling “Fra Far” som åpner 26. mai. Utstillingen står til 21. august.

Tickets

Kopfkino
Regi: Lene Berg
Norge 2013
Aldersgrense: 15 år
Språk: tysk
Tekst: engelsk
DCP, 1t 15min.

Venue: Cinemateket i Bergen

Related