Vacancies

Vacancies at Bergen Kunsthall

 • Søknadsfrist 12.2.2023
  Formidler og resepsjonister

  The application deadline has now passed. We thank everyone who reached out to us for these vacancies.

  Vi søker etter 1 formidler søndag og 2 resepsjonister til våre helgevakter.

  Bergen Kunsthall er et senter for samtidskunst som presenterer utstillinger og arrangementer med internasjonale og norske kunstnere. Institusjonen ble etablert som Bergens Kunstforening i 1838 og har holdt til i egen bygning siden 1935, midt i hjertet av Bergen sentrum. Bergen Kunsthall har siden 1953 produsert Festspillutstillingen, en av Norges viktigste separatutstillinger. Liveprogrammet er vår travle og spennende rekke med arrangementer som inkluderer foredrag og samtaler, workshops, filmvisninger, konserter og klubber. I tillegg har vi et bredt formidlingstilbud og en rekke debatter som er åpne for alle. Bergen Kunsthall samarbeider jevnlig med lokale og internasjonale organisasjoner.

  For Bergen Kunsthall er det viktig å ha en arbeidsplass som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Av den grunn ønsker vi oss kvalifiserte søkere med ulik alder, kjønn, religion og etnisk bakgrunn, samt medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.

  Vi søker etter deg som liker høy aktivitet, er oppmerksom, inkluderende og er opptatt av gode publikumsmøter. Du er fleksibel, tar initiativ, og er nøyaktig i utførelse av arbeidet. Engasjement og interesse for det lokale kulturlivet og samtidskunst er en fordel.

  Om stillingene
  1 resepsjonist (fast) i en 13,5% stilling, som innebærer vakt annen hver helg i utstillingsperioder. Som resepsjonist ønsker du besøkende velkommen, håndterer salg av billetter og betjener vår bokbutikk. Du besvarer henvendelser på telefon og epost, opplyser publikum om vårt program, hjelper til på åpninger og andre tilstelninger. Som vårt ansikt utad vil du være et viktig første møte med institusjonen.

  1 resepsjonist (vikar) i 6% stilling, som innebærer 5 t annen hver lørdag og bakvakt søndag i utstillingsperioder. Du avlaster i resepsjonen, håndterer postmottak og sending av bøker, rydder i bokbutikk og annet forefallende arbeid. Som bakvakt søndag må du være tilgjengelig i tilfelle sykdom. Du hjelper til på åpninger og andre tilstelninger ved behov.

  1 omviser søndag (fast) i 5.5% stilling: Arbeidsoppgavene vil være å utvikle og gjennomføre omvisninger tilpasset både voksne og barn, samt ha verksted knyttet til barneomvisningen. Omvisningene holdes i hovedsak på norsk. Arbeidstid ca. hver 3. søndag, samt delta i åpninger/arrangement ved behov. Avlaste i resepsjon. Søker må ha kunstfaglig kompetanse, helst innen samtidskunst. Fortrinnsvis master i kunsthistorie eller visuell kunst. Formidlingserfaring er en fordel. Du må ha god muntlig formuleringsevne, være ansvarlig og utadvendt, samt kunne jobbe selvstendig.

  Vi tilbyr deg
  Bergen Kunsthall tilbyr deg å være en del av et kreativt miljø med engasjerte kollegaer i sentrale og flotte lokaler ved Lille Lungegårdsvannet i Bergen.