Will Benedict
Corruption Feeds

Installation view Will Benedict: Corruption Feeds, Bergen Kunsthall 2014. Photo: Thor Brødreskift ©Bergen Kunsthall
Installation view Will Benedict: Corruption Feeds, Bergen Kunsthall 2014. Photo: Thor Brødreskift © Bergen Kunsthall

“Corruption Feeds” er Will Benedicts største og mest ambisiøse prosjekt til nå. Utstillingen viser hele hans bredde fra kunstner til kurator, og nå også som filmskaper. Benedict har valgt å dele inn Kunsthallens saler i både en soloutstilling og en gruppeutstilling, der hans egne arbeider står i dialog med et eklektisk utvalg av funnet materiale, i tillegg til verk av kunstnere invitert av Benedict selv.

Utstillingen inneholder arbeider av Henning Bohl, Wolfgang Breuer, Clegg & Guttmann, Howard Finster, Gaylen Gerber, Tom Humphreys, Inventory, David Leonard, Michele Di Menna, Pentti Monkkonen, Puppies Puppies, Lin May Saeed, Lucie Stahl, Sergei Tcherepnin, Paul Theriault, og hentet fra KODE´s magasiner verk av de norske kunstnerene Fredrik Kolstø og Karl Uchermann.

Benedicts utstilling fokuserer på temaer som global matdistribusjon, jordbruk og fiske, markedsføring og handel. Gruppeutstillingsdelen inkluderer et nytt videoverk bestilt og produsert av Bergen Kunsthall og laget av Will Benedict i samarbeid med den amerikanske journalisten og kunstneren David Leonard. Filmen er spilt inn i Frankrike, Norge, India og USA. Den undersøker den transnasjonale politikken rund matdistribusjon gjennom reportasjer, intervjuer og analyser, der vi møter et variert utvalg av rollefigurer fra en snakkende delfin på fisketorget i Bergen til gigantiske rotter og “menneskeregn”. Andre verk i denne delen av utstillingen undersøker markedsføringens og reklamens språk de siste tre tiår, og ser på det symbiotiske og nesten kannibalistiske forholdet mellom samtidskunsten, design og reklame – et område Benedict´s egen kunst ofte er opptatt av å undersøke.

Utstillingen viser også et stort antall nye malerier av Will Benedict. «Bilde i bildet» har vært et dominerende motiv i Benedicts arbeider de senere årene. Et gjentakende sett av materielle og visuelle elementer går igjen; malerier utført i gouache på lerret er montert inn i større paneler av skumplater, hvor fotografier (ofte studioportretter av mennesker i full størrelse) integreres i den endelige komposisjonen. Et repertoar av slike sammensatte, multimediale bilder danner kjernen i Benedicts utstillinger, og gjennom disse utfoldes et flertydig hendelsesforløp via en rekke gåtefulle digresjoner og løsrevne assosiasjoner.

Will Benedict (f. 1978) bor og arbeider i Paris.

Utstillingen er muliggjort gjennom generøs støtte fra Bortolami Gallery, OVERDUIN & CO, Galerie Balice Hertling, dépendance, Neue Alte Brücke, Gio Marcóni, Galerie Meyer Kainer.

31.10. — 14.12.2014

Åpning
31. oktober kl 20:00

Omvisninger
Hver søn kl 14:00
30. okt kl 18:00 for medlemmer
2. nov kl 13:00 for barnefamilier

Plattform
1. nov kl 13:00, Will Benedict & David Leonard

Andre arrangement
13. nov Nina Könnemann: The Lights
14. des Sergei Tcherepnin & Will Benedict

Related