Tor-Magnus Lundeby Crossing

Tor-Magnus Lundeby arbeider innen flere ulike medier og han skifter raskt både stil og inspirasjonskilder.

Likevel kan man spore en helt særegen estetikk i arbeidene der tvetydige landskap og figurer referer til utopiske fantasibilder. Med impulser fra tegneserier, science fiction, film, dataspill, japansk animasjon, insekter og tatoveringer, uttrykker Lundeby seg gjennom malerier, installasjoner og performance. Lundebys tidligere arbeider refererte ofte til en naiv fargesterk estetikk, mens han i senere år har beveget seg mot en slags maskinell estetikk inspirert av biomekaniske elementer.

Musikk må regnes som det populærkulturelle uttrykk som i størst grad har påvirket Lundebys arbeid, og da særlig genrene electronica-pop og techno. Gjennom sitt alter ego som DJ’en Loony, har han tidvis operert som en visuell DJ på sine utstillinger og invitert til konserter i ulike gallerier.
Lundeby har også siden 2002 arbeidet med sitt bungalow-prosjekt, hvor han har utført installasjoner og skulpturer inspirert av musikere i byer som Barcelona, London og Oslo.

Til utstillingen i No.5 produserer Lundeby en serie malerier som han kombinerer med et nytt verk i rekken av bungalower, kalt 8 Bungalow Street: Annie, tilegnet popartisten Annie.

Tor-Magnus Lundeby (1966) bor og arbeider i Helsinki.

Dato: 2. september – 6 oktober 2005