Sidsel Meineche Hansen
Inner Child

Den danske kunstneren Sidsel Meineche Hansen arbeider i en rekke ulike medier; fra tre, leire og metall, til datamaskinskapt billedfremstilling (CGI), VR-animasjon, video og andre digitale medier. Hansen lager installasjoner og kunstverk som er basert på hennes undersøkelser av virtuelle og robotiserte kropper, og disses relasjoner til menneskelig arbeid innen spill-, pornografi- og IT-industriene. Mange av hennes arbeider utforsker virtuell virkelighet gjennom å appropriere allerede eksisterende verktøy for digital produksjon. Utstillingen inneholder en ny VR-opplevelse, i tillegg til nyere skulpturelle arbeider.

Verket Inner Child (tin) (2021) gjengir utstillingstittelen på galleriveggen, utformet som individuelle bokstaver, støpt i tinn, og med h-en formet som en uslipt kjøkkenkniv. Bokstavene og kniven dukker også opp som sentrale elementer i en live rendret videoanimasjon med samme tittel. Animasjonen danner åpningssekvensen i en tilhørende live rendret VR-opplevelse, befolket av tre A.I.-karakterer i et bloddryppende landskap av mellommenneskelig utveksling. Verket er basert på kunstnerens interesse for «inner child»-fenomenet innen healing, og som en pedagogisk tilnærming til traumebehandling, gjort populært av selvhjelpsbevegelsen.

Som ledd i kunstnerens utforskning av institusjonelle rammeverk, har Hansen invitert Bergen Kunsthalls ansatte til å gjennomføre en test som utleder den enkelte ansattes tilknytningsstil, basert på deres erfaringer i intime forhold. Verket SECURE (2021) oppsummerer de anonyme resultatene fra testen, og de ansattes tilknytningsstil som gruppe. Resultatet vises som medaljer inngravert i sølv, med tydelige formale likheter til Kongens fortjenestmedalje; en utmerkelse for meritter av betydning for nasjonen og samfunnet.

Sidsel Meineche Hansen (f. 1981) bor og arbeider i London.

Kuratert av Axel Wieder og Steinar Sekkingstad.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet og Statens Kunstfond, Danmark.

Åpning
Fre 12. nov 19:00 – 22:00 Gratis

Gratis inngang hele åpningshelgen, 12. – 14. november!

Omvisninger
Tor 11. nov 18:00 Medlemmer
Hver søndag 14:00
Hver søndag 13:00 Barnefamilier
Søn 14. nov 15:00 Omvisning med Sidsel Meineche Hansen

Plattform
Mandy Merck, Sidsel Meineche Hansen, Therese Henningsen
Maintenancer
Tor 25. nov 20:00 Gratis
Sted: Online
Filmvisning og foredrag

Plattform
Louis Chude-Sokei
The Desires of Objects: Slavery and the Sex-Life of Machines
Lør 8. jan 14:00 Gratis
Sted: Online

Related