Mylder 2016

Mylder blir i år arrangert for 7. gang i Bergen Kunsthall, og har etter hvert etablert seg til å bli en av kunsthallens faste prosjekter, med en avsluttende utstilling av barns arbeider. Mylder er et prosjekt rettet mot barneskoler i Bergen, hvor barna får arbeide sammen med en kunstner, og får være med i den prosessen det er å arbeide opp mot en utstilling. Samtidig legges prosjektet alltid opp mot Kunst-og designhøgskolens masterutstilling, og det å kunne reflektere over og snakke om hva kunst kan være er en viktig del av prosjektet. Hvert år blir en av byens kunstnere invitert til å være med på Mylder, med ansvar for å lage og gjennomføre et verksted for barna, og kuratere prosjektets avsluttende utstilling. I år er den inviterte kunstneren Sarah Jost, som i mange år har arbeidet med installasjon av tegning, tekst, og gjenbruk av materiale, noe årets Mylder bærer preg av. Tema som tre, skog, papir, papp og resirkulering var vesentlig for verkstedet, og mye av materialene som barna jobbet med var rester fra tidligere utstillinger hos oss, foruten avkapp fra Sarahs atelier.

Barna fikk i oppdrag å lage en ønskekvist med ønsker som de selv har, både personlige og for verden generelt.

Takk til skolene som var med: Flaktveit (6. trinn), Haukedalen (5. trinn), Holen (1. trinn, 3. trinn), Løvås (5. trinn), Møhlenpris (2. trinn), Mjølkeråen (1. trinn), Nordnes (2. trinn), Nygårdslien (1., 4. trinn), Olsvik (7. trinn), Skjold (3. trinn), St. Paul (1. trinn), Sælen (7. trinn)

Sarah Jost (f. 1979, Karlstad) bor og arbeider i Bergen. Hun har en master i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2009), og en bachelor i keramikkunst fra Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs Universitet. Jost er interessert i temaer som minne, stillhet og kommunikasjon. Hun arbeider hovedsakelig med installasjon og skulptur, med innslag av tekst, tegning og video. I sine arbeid gjenbruker hun metodisk fragment fra eldre verk og funnet material i kombinasjon med nye elementer. Jost har deltatt i solo og gruppeutstillinger i både inn og utland, blant annet ved Mors Mössa, Göteborg, Studio 17, Stavanger, Visningsrommet USF, Bergen og Eskilstuna Konstmuseum, Eskilstuna.

Utgangspunktet for Mylder 2016 er ønsketrær, inspirert av enkelte kulturer som binder sine ønsker rundt greinene på en ønsketre. Barna har laget hver sin ønskekvist, med ønsker som både er personlige og generelle. Kvistene har de selv satt fast på en “stamme” laget av Sarah. Utstillingen består av en rekke ønsketrær, nå en skog av tekst og tegning.

Åpningstider:
Lørdag den 7. mai fra kl. 11 – 15
Søndag den 8. mai fra kl. 11 – 15.

Forfriskninger: Brus og saltstenger

Utstillingen er gratis for alle!