In-between: Stiff

Til serien In-between inviterer Bergen Kunsthall kunstnere til å ta i bruk utstillingsrommene i tidsrommet mellom to utstillinger, eller til å benytte deler av bygningen som vanligvis ikke forbindes med utstillingsvirksomhet (tomrom, passasjer, fasader, eksteriør eller uterom).

Alwynne Pritchards nye prosjekt, Stiff, fremføres i kunsthallens største sal i en monteringsperiode mellom to utstillinger. Stiff er i følge Pritchard snarer et “design ritual” enn en tradisjonell danseforestilling. Stykket kan sees som en utforsking av området mellom performancekunst og koreografi. Forholdet mellom Pritchards kropp og publikum utforskes både romlig og temporært i et samspill mellom Pritchard selv og de medvirkende kunstnerne: Maria Øy Lojo, David Helbich og Sandra Jecmenica. Publikum får i tillegg en direkte medvirkende rolle i forestillingen, hvor også fotografi tas i bruk.

Alwynne Pritchard er komponist, utøver og kunstnerisk leder av Borealisfestivalen i Bergen. Hun har arbeidet med ledende musikere og ensembler verden over. Det siste tiåret har Pritchard i tiltakende grad gjort bruk av live elektronikk og musikkteater i egne prosjekter, ofte som vokalist og utøver i mange av sine egne arbeider. Musikken har vært beskrevet av kritikere som både “leken, rørende og fylt av mystikk” på den ene siden, og “energisk og provoserende” på den andre.

Alwynne Pritchard.