Gro Thorsen Still Movements

Gro Thorsen viser fra 21. november prosjektet “Still Movements” i Galleri No.5. Utstillingen presenterer nye oljemalerier der Thorsen har arbeidet videre med sine “snappshots” av vandrende mennesker i urbane omgivelser.

Bildene presenterer fragmenterte fortellinger der det narrative kombineres med abstrakte elementer. Gro Thorsen jobber med flaten og utforsker rommet. Oljen er lagt med tynne strøk på grove linlerreter, og maleriene er bygget opp i lag på lag av duse fargetoner. Bildene er ribbet for unødvendige detaljer. Det begrensede fargevalget og mangelen på objekter, skaper en stringent kjølighet og distanse til figurene i billedflatene. Det er heller ingen kontakt mellom menneskene. De går i ulike retninger, bort fra hverandre. Uendelige og repetitive bevegelser i fryste øyeblikk. På tross av at de nesten er transparente, krever disse skikkelsene oppmerksomhet da de står i kontrast til rommet de er gitt. Figurene har ikke ansikter og får identitet gjennom kroppsholdning og klær. De opptrer anonyme og innehar bare informasjon til å oppfattes som menneskelige, men ikke nok til å formidle en personlighet. Ved å gi betrakteren et minimum av informasjon skaper Gro Thorsen en avmålt stemning uten å bikke over i det likegyldige.

Gro Thorsen (1966) er født og oppvokst i Bergen. Hun har sin utdannelse fra Wimbeldon School of Art i London hvor hun nå bor og arbeider. Mer om Gro Thorsen på www.grothorsen.com

Dato: 21. november – 21. desember 2003