Cara Thorpe The Beauty and the Beasts

Den irske maleren Cara Thorpe viser fra 23. november sine malerier i No.5. Hun jobber i små serier med scener hentet fra dokumentariske kilder.

Motivene i Thorpes serier viser vakre landskap blandet med maktsymboler som statsledere, uniformer og jagerfly. Maleriene minner om fortellinger fra en krig, for lenge siden. Presentert som små filmsnutter henviser bildene til det absurde og meningsløse i
militære aksjoner. Arbeidene er i sterke farger, men bevarer gjennom de flate motivene en monokrom og fotografisk kvalitet. Uttrykket er stilisert og med de enkle motivene får arbeidene en posteraktig slagkraft.

Thorpe utforsker forholdet mellom overflate, dekorasjon og narrasjon i sine malerier. Bildene er bygget opplagvis av maling og sand som hun så skraper i til hun oppnår en ru tekstur i lerretets overflate. Bakgrunnen i bildene er laget av blant annet magasiner, gamle krigsfotografi er og reklame. Fremgangsmåten er en viktig del av det dokumentariske utrykket. Ved å blande forskjellige teknikker og å koble motstridende symboler, oppnår Thorpe en dyster tvetydighet
i sine arbeider. Bearbeidet til en fragmentarisk fortelling, fi nner Thorpes arbeider gjenklang i det klassiske eventyret om det gode og det onde, som også tittelen på utstillingen hentyder til.

Cara Thorpe gikk ut av National College of Art i Dublin, Irland i 2000. Hun bor og arbeider i Dublin, Irland.

Dato: 23. november – 22. desember 2004