Unge Kunstkjennere

Unge Kunstkjennere (UKK) ble startet våren 2017 som et møteplass for unge kunstinteresserte som skulle arbeide for å gjøre samtidskunst mer tilgjengelig for andre unge. I år ønsker vi å jobbe mer prosjektbasert med Unge Kunstkjennere, der hvert nytt prosjekt skal kunne gi ungdom muligheten til å bli aktivt involvert i institusjonens kreative program, gi anledning til å arbeide med kunstnere og ansatte, få profesjonell erfaring, møte venner og utvikle kreative evner. Med prosjektet ønsker vi å gi unge mennesker en egen stemme i samtidskunstfeltet.

TEKSTSKRIVING: Prosjekt 2023

Er du glad i å skrive? Er du nysgjerrig på kunst?

Vi opplever kunst på helt forskjellige måter, og vi bruker ofte et veldig vanskelig språk når vi snakker om kunst. Kan vi gjøre dette på en annen måte? Vi vil vite hvordan du opplever kunst!

Er du nysgjerrig og ønsker å utforske disse spørsmålene sammen med andre?
Ønsker du å skrive om kunst med dine egne ord? Da vil vi gjerne ha deg med på et prosjekt med Unge Kunstkjennere!

Beskrivelse
Unge Kunstkjennere ser etter deg som er mellom 15 og 20, og som er interessert i å skrive en tekst om en utstilling og et arrangement på Bergen Kunsthall i april. Vi krever ingen tidligere erfaring med å skrive tekst eller noe kjennskap til kunst. Kan du skrive på flere språk kan du selv velge hvilket språk du ønsker å bruke. Honorert oppdrag.

Utgangspunkt for teksten: Masterutstillingen 2023 (21. apr – 7. mai)
Periode: Uke 16 og uke 17

Søknad
Søknadsskjema: https://forms.gle/MfxxDcXC1tf5u4Zj9

Søknadsfrist
Søndag 2. apr kl 23:59

Arbeidssted:
Bergen Kunsthall
Rasmus Meyers Allé 5
5015 Bergen

Kontaktperson
Ved spørsmål vennligst kontakt formidlingsleder Hilde Marie Pedersen formidling@kunsthall.no