Velkommen, Silja!

Vi er glade for å kunne fortelle at vi har ansatt en ny utstillingskurator ved Bergen Kunsthall: Silja Leifsdottir!

Silja begynte hos oss i desember 2022. Hun kommer fra stillingen som kurator ved Norsk Billedhoggerforening i Oslo. Silja Leifsdottir har vært en sterk kuratorstemme i Norge i et tiår gjennom forskjellige prosjekter og stillinger. For eksempel ved Fotogalleriet Oslo, som medgründer av Oslo Art Guide og som styreleder i Norsk Kuratorforening. Hun har stor nysgjerrighet for ulike målgrupper, og inspireres av ulike metoder for praksis og forskning. Hun er utdannet fra MA i Curatorial Practice ved KMD (Universitetet i Bergen), og er dermed ikke ukjent med Bergen.

Mellom 2011 – 2017 jobbet hun som koordinator ved Fotogalleriet i Oslo, mens hun også drev det kunstnerdrevne rommet Holodeck sammen med Kjersti Solbakken og Lina Norell (2011-2013). Da Silja flyttet til Oslo i 2011, tok Silja initiativ til det som i dag er kjent som Oslo Art Guide, som hun har vært leder for siden 2012. Dette inkluderer den årlige arrangeringen av Oslo Art Weekend.

I tillegg til mastergraden fra Universitetet i Bergen har Silja en BA i Fine Art Photography fra Glasgow School of Art. Hun har også gått på KOROs fordypningsprogram om kunstprosjekter i det offentlige rom og studert kulturprosjektledelse ved Universitetet i Tromsø.