Call for Proposals
Live Studio

Vi inviterer bergensbaserte kunstnere til et opphold i vårt Live Studio 2024
Deadline 15.1.2024

Bergen Kunsthalls Live Studio er et nytt forsknings- og utviklingsrom dedikert til «Live works» – performative og hybride praksiser innen visuell kunst. Vårt Live Studio tildeler rom, utstyr og kuratorisk utveksling og dialog med internasjonale og lokale kunstnere i ulike stadier av det kunstneriske prosjektet. Både basert på invitasjon og gjennom en årlig åpen utlysning. Kunsthallens Live Studio er ca. 70m2 med store vinduer og er i Kunsthallens andre etasje med utsikt over Lille Lungegårdsvann.

Bergen Kunsthall er glade for å kunne tilby tre omganger med 2-ukers opphold i vårt Live Studio i 2024 til bergensbaserte kunstnere. Vi inviterer til prosjektforslag på alle stadier — fra å starte nye samarbeid til å utvikle ideer videre, fra å ha tid til forskning og til endelig justering.

Vi har som mål å gi en arena for kunstnerpraksiser som ofte faller mellom de ulike kategoriene i kunstneriske disipliner. Vi håper at Live Studio-rommet, det profesjonelle utstyret og samtalene med Bergen Kunsthalls kuratoriske team vil hjelpe de utvalgte kunstnerne til å videreutvikle sin praksis.

Datoer:
19.2—2.3.2024
5.8—16.8.2024
28.10—8.11.2024
2.12—13.12.2024

Hva vi kan tilby:
· Bruk av Live Studio og Kunsthallens utstyr
· Kuratorisk dialog og tilbakemeldinger med medlemmer av Bergen Kunsthalls kuratoriske team
· Mulighet for å dele arbeid i et semi-offentlig format
· 5000 kr tilskudd per opphold

Utstyr:
· Vårt Live Studio har et PA-system
· Vi har diverse utstyr til internt bruk, som mikrofoner, skjermer og projektor

Adgang:
· Studioet er tilgjengelig hele døgnet gjennom egen inngang til Live Studio
· Det er tre trapper og en heis er tilgjengelig

Fasiliteter:
· Et utstyrt kjøkken
· Kjønnsnøytrale toaletter og rullestoltilgang er en del av vårt Live Studio

Om lydnivåer:
Med kontorer i samme etasje og galleriplass under, ber vi foreløpig de som får opphold om å holde lydvolumet på et nivå som respekterer naboene mellom 09:00- 17:00. Etter kl. 17.00 er det ingen restriksjoner på støynivå (unntatt torsdager, frem til kl. 20.00, mens galleriene under er åpne).

Eventuelle spørsmål eller kommentarer, ta kontakt med: nora@kunsthall.no