2022 i en oppsummering…

Og for et begivenhetsrikt år det har vært! Bergen Kunsthall hadde gleden av å jobbe med en rekke fantastiske artister, ønske rekordmange besøkende tilbake, ha gode og inspirerende diskusjoner og mye moro. Vi lyttet til og så på mange prosjekter fra andre organisasjoner og er takknemlige for mye godt arbeid i Bergen og over hele verden.

I Bergen Kunsthall åpnet vi åtte utstillinger, kjørte et travelt live-program, fikk besøk av skoleklasser fra hele Bergen, og arrangerte omvisninger og workshops for alle aldre.

Blant våre utstillinger var “File Under Freedom”, kuratert av Steinar Sekkingstad, MA-utstillingen 2022: “Picnic”, kuratert av Randi Grov Berger, Mylder med Sofie Jansson, “Twine an image that is yet to be” av Damla Kilickiran, Bergen Assembly 2022, «The Bonimenteur», «On Self-Defense – A Cassandra Press Reader In Action» av Cassandra Press (co-kuratert av Puppies Puppies), og «We breathe together» av D Harding. Festspillutstillingen 2022 med Lene Berg var vår sommerutstilling, et sommerhøydepunkt som fikk utrolig gode tilbakemeldinger i pressen i inn- og utland, og Nasjonalmuseet kjøpte et nøkkelverk fra utstillingen. Vi annonserte Camille Norment som Festspillkunstner for 2023. I forbindelse med utstillingene har vi gitt ut «Fra Far», Lene Bergs Festspillutstillingsbok. Under «File Under Freedom» ble utstillingen supplert med flere konserter og opptredener av Exotic Sin, Alvin Curran, Sofia Jernberg, Kjetil Møster, Roscoe Mitchell og Mats Gustafsson. De fleste hverdager ble utstillingene besøkt av lokale skoleklasser, og formidlingssteamet var vertskap for omvisninger i utstillingene og workshops for unge hver søndag!

Live-programmet ble lansert i begynnelsen av året, da restriksjoner fortsatt var på plass. ENCORE ble et samlingsrom for artister og publikum. Da restriksjonene ble opphevet, startet vi en ny ambisiøs (og spennende) live-serie, “Knowing We Won’t Have each Other Forever,” kuratert av Nora-Swantje Almes, som fant sted inne i galleriene med forestillingene Dykegeist av Eve Stainton og Echoic Choir av Stine Janvin og Ula Sickle, samt det storstilte programmet «Cruising Utopia» om bord på M/S Midthordland på cruise rundt Bergen, med opptredener og bidrag av Stasis, Ebun Sodipo, Rosa-Johan Uddoh, Miriam Kongstad, Kaeto Sweeney, Nayara Leite, Monica Mirabile, Deborah Findlater og Kiera Coward-Deyell samt “If We Were Thrown Into The Meltin´ Pot, Would We Tie A True Lovin’ Knot?” en serie om å omforme identiteter, kuratert av Ifrah Osman, som så langt har presentert samtalen «Through the lens of a black woman» med Marie Cole og The Handshake, en dobbel filmvisning av «The Goodness Regime» av Jumana Manna og Sille Storihle og «Gracie Square» av Rebekka Christophersen.

I år har vi også fokusert mye energi på internt arbeid for å diskutere hvordan vi kan åpne opp institusjonen – og få dette gjennomført. Vi har som mål å være en institusjon som er tilgjengelig for alle og ønsker å ta ansvaret for denne ambisjonen!

Vi har samarbeidet med våre partnere på Landmark på 172 arrangementer, inkludert klubbkvelder, konserter, filmvisninger, foredrag og samtaler. Landmark Kafé fortsetter å være en stift for mange som bor i Bergen, og serverer den ferskeste kaffen og deilig mat!

Takk til alle artister, våre samarbeidspartnere, våre medlemmer, støttespillere og besøkende for dette året. Sesonghilsener til dere alle, og vi håper å se dere i 2023 ✨