Simone Fattal i samtale med Barbara Casavecchia

I forbindelse med åpningen av Simone Fattals utstilling “Fix Your Gaze On Saturn’s Rings” på Bergen Kunsthall blir det Plattformsamtale med Fattal og skribent og kurator Barbara Casavecchia denne lørdagen.

Gratis og åpent for alle! Samtalen blir holdt på engelsk

Utstillingen er en omfattende presentasjon av den libanesisk-amerikanske kunstneren Simone Fattal og inneholder verk fra 1970-tallet til i dag, presentert i en karakteristisk, ikke-kronologisk installasjon hvor utallige narrative tråder og betydningslag oppstår gjennom sammenstillingen av verk i ulike media, formater og formale karakterer. Fattal er mest kjent for sitt arbeid med leire, og hennes keramikkfigurer er ofte glasert i skinnende farger eller ulike valører av sand- og brunfarger. De mange høyreiste figurene, i tillegg til arkitektoniske ruiner eller ulike beholdere som urner og vaser, knytter an til hennes interesse for mytologi og arkeologi, samt dypt menneskelige temaer knyttet til ødeleggelse og restitusjon etter krigserfaringer.

Simone Fattal (f. 1942, Damaskus, Syria) bor og arbeider i Paris.

Barbara Casavecchia er en freelance skribent og kurator basert i Milano, hvor hun underviser ved Brera Art Academy. Skriver for blant andre Frieze, Art Agenda, Art Review, D/La Repubblica, Flash Art, Mousse, Nero, South/documenta 14 og Spike. Hennes artikler og essays fokuserer ofte på italiensk samtidskunst, visuell kultur og feminisme. I 2018 kuraterte hun utstillingen “Susan Hiller. Social Facts”, ved OGR, Torino. I 2014 curaterte hun sammen med Lorenzo Giusti den retrospektive utstillingen “Maria Lai. Ricucire il mondo” ved MAN, Nuoro.

Plattform er Bergen Kunsthalls egen forelesningsserie. Serien presentere forelesninger og samtaler med kunstnere, skribenter og teoretikere relatert til vårt utstillingsprogram.

Plattform-arrangement strømmes på kunsthall.no, Vimeo og Facebook.

1. februar 2020 Kl.: 14:00