Plattform: Lene Berg i samtale med Axel Wieder

Festspillutstiller Lene Berg i samtale med Axel Wieder i forbindelse med åpningen av Festspillutstillingen 2022.

Lene Berg er filmskaper og billedkunstner, og de siste tiårene har hun laget en rekke fremragende arbeider som blant annet stiller spørsmål ved vedtatte forestillinger om fiksjon og sannhet. Med Festspillutstillingen presenterer Berg et omfattende nytt prosjekt, Fra Far.

Lene Berg, født 1965, er en filmregissør og kunstner som arbeider i Oslo og Berlin. Hun er utdannet ved Dramatiska Institutet i Stockholm. Bergs siste produksjon, den selvbiografiske filmen False Belief, hadde premiere på Berlin Internasjonale Filmfestival i 2019 og ble nominert til en Amnesty- og en Teddy Award. Hun representerte Norge under den 55. Venezia Biennalen med filmen Ung Løs Gris (2013).

Axel Wieder er direktør ved Bergen Kunsthall og kurator for utstillingen.

Om Plattform
Plattform er Bergen Kunsthalls serie med forelesninger og debatter. Dette semesteret presenterer vi foredrag og samtaler i forbindelse med Lene Berg og Damla Kilickiran sine utstillinger og Cruising Utopia – det første større live-prosjektet for 2022. Foredragene vil dykke ned i sentrale temaer i Lene Bergs verk: minne, historiefortelling og det å arbeide i samtidige perspektiv på rekonstruksjonen av virkeligheter har vært en viktig inspirasjon for den Oslo-baserte kunstneren Damla Kilickiran.

Plattform-arrangementene strømmes live på vår hjemmeside, Facebook og Vimeo.

Om Festspillutstillingen
Festspillutstillingen er en av Norges viktigste samtidskunstutstillinger, og regnes som det mest prestisjefylte oppdraget for en norsk kunstner i sitt hjemland. Kunstneren velges av Bergen Kunsthalls kuratoriske stab og har vært produsert og vist ved Bergen Kunsthall samtidig med Festspillene i Bergen hvert år siden 1953.

Blant nylige festspillkunstnere finner du Bjarne Melgaard (2003), AK Dolven (2004), Elmgreen & Dragset (2005), Børre Sæthre (2007), Marianne Heier (2012), Gardar Eide Einarsson (2013), Ane Hjort Guttu (2015), Fredrik Vaerslev (2016), Mari Slaattelid (2019), Joar Nango (2020) og Elisabeth Haarr (2021).

Samtalen holdes på engelsk