SERAFINE1369
«Azimuth Zenith Nadir»
20–27. aug 2023

Åpningsdag: Søn 20. aug 11:00–17:00

20.8–27.8.2023
Saler I–III

Man: Stengt
Tir–søn: 11–17
Tor: 11–20

Åpningsdag søn 20. aug:
11:00: Utstillingen åpner
13:00: Velkomstdrink

SERAFINE1369s kunstneriske praksis utspiller seg i mellomrommene mellom dans, kunst, filosofi og spådom. For SERAFINE1369 innebærer det å jobbe med kroppen også å jobbe med vibrasjoner – frekvenser og relasjoner. I performancer som fungerer som beholdere, rammer eller maskiner, framkaller hen et vell av stemmer i et samspill mellom dans, lyd, objekter, ord og lys, basert på undersøkelser av kroppsbaserte situasjoner. Hens metodologi er intuitiv og prosessbasert, hilser mangfoldigheten velkommen og tar innover seg sammenhengene mellom myriader av systemer.

Stillstand, tidtaking, en vannmasse, stemmer fra SERAFINE1369s arkiv, et stormbrudd og planetenes rytme i solsystemet, der vi går i bane rundt solen og responderer på månen, danner grunnlaget for konstruksjonen av denne verdenen. «Azimuth Zenith Nadir» er en oppvisning i ulike elementer bestående av konstellasjoner som beveger seg i forhold til hverandre, og skaper slik et system – et slags vær — som de ikke-lineære bevegelsene i erfaringen av tid.

«Azimuth Zenith Nadir» trekker live-bevegelsene og forbindelsene mellom disse himmel legemene inn i salene, og fremhever situasjoner som påvirker jordbundne kropper. Det er et hybrid installasjonsformat som har røtter i kunstnerens arbeid med automatiserte multimedia-installasjoner og inngående undersøkelser av kroppsbasert performance og dans. Arbeidet forteller oss at en live-performance ikke nødvendigvis må involvere live aktører, det holder med en følelse av bevegelse og systemisk forvikling.

Kuratert av Nora-Swantje Almes.

SERAFINE1369 (konsept, koreografi, regi) med Darcy Wallace, Natifah White, Jose Funnell (performance), Josh Anio Grigg (lyddesign), Jackie Shemesh (lysdesign), soft tissue studio (scenografi), Nancy May Roberts, Metal & Water Productions (produksjon).

Relaterte arrangementer