Ledig stilling

Ledige stillinger ved Bergen Kunsthall

 • Søknadsfrist 4.09
  Kurator Utstillinger

  Bergen Kunsthall søker etter en kompetent og kreativ kurator for vårt utstillingsprogram i en fast fulltidsstilling.

  Søknadsfrist: 4. september 2022

  Bergen Kunsthall er et senter for samtidskunst som presenterer utstillinger og arrangementer med internasjonale og norske kunstnere. Institusjonen ble etablert som Bergens Kunstforening i 1838 og har holdt til i egen bygning siden 1935, midt i hjertet av Bergen sentrum. Mer enn 70,000 mennesker,
  inkludert 4,000 skoleelever, opplevde en av våre åtte utstillinger eller rundt 200 arrangementer i 2019. Bergen Kunsthall har siden 1953 produsert Festspillutstillingen, en av Norges viktigste separatutstillinger. Landmark-programmet er vår travle og spennende rekke med arrangementer som
  inkluderer foredrag og samtaler, workshops, filmvisninger, konserter og klubber. Bergen Kunsthall samarbeider jevnlig med lokale og internasjonale organisasjoner.

  For Bergen Kunsthall er det viktig å ha en arbeidsplass som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og ønsker oss kvalifiserte søkere med ulik alder, funksjonsvariasjon, kjønn, seksuell orientering, religion og etnisk bakgrunn. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.

  Om stillingen
  Stillingen vil bidra betydelig til utviklingen av Bergen Kunsthalls program, spesielt gjennom:
  • Bidra til kunstfaglige utviklingen
  • Programmering av utstillinger og kunstprosjekter, i samarbeid med direktør
  • Praktiske forberedelser og gjennomføring av utstillingsprosjektene
  • Budsjettansvar
  • Ansvar for publikasjoner
  • Representasjon av Bergen Kunsthall internt og eksternt
  • Søknads- og rapporteringsarbeid, ansvarlig for prosjektfinansiering og -rapportering

  Vi ser etter
  Vi ser etter deg som ønsker å forme din praksis til å være ansvarlig, reflekterende og inkluderende. For å jobbe bevisst med dette, ønsker vi deg som er løsningsorientert, engasjert, kreativ og har gode samarbeidsevner. Vi søker etter deg som kan sikre levering av relevante, engasjerende, mangfoldige og inkluderende programmering som treffer vårt publikum og
  resten av samfunnet, og innehar følgende kvalifikasjoner:

  • Universitetsutdanning innen relevante fag, helst på masternivå
  • Bred erfaring med programmering og produksjon av utstillinger
  • Omfattende kunnskap om den siste utviklingen innen samtidskunst diskursjoner, innen norsk og internasjonal kunst og kulturkontekst
  • Erfaring med søknads- og rapporteringsarbeid
  • Kompetent skribent og dyktig formidler
  • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk

  Vi tilbyr
  • Meningsfulle og utfordrende oppgaver i et aktivt og spennende arbeidsmiljø
  • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling
  • En inkluderende og tilpasningsdyktig arbeidsplass
  • Lønn etter avtale
  • Innskuddspensjon

  Alle søknader må sendes via søknadsportalen til Finn.no

  Vennligst søk med et følgebrev (maks. 2 sider), en CV som beskriver relevant erfaring og kontaktinformasjon til to referanser. Referansene vil bli kontaktet først etter intervjuene og kun etter avtale med søker.

  Ønsker du mer informasjon om stillingen, kontakt direktør Axel Wieder på director@kunsthall.no.

  Gå til Finn-annonse

  Søknadsfrist: 4. september 2022

 • Søknadsfrist 17.08
  Arrangementsarbeidere og distribusjonsmedarbeider

  Vi søker etter 3 arrangementsarbeidere og 1 distribusjonsmedarbeider

  Bergen Kunsthall er et senter for samtidskunst som presenterer utstillinger og arrangementer med internasjonale og norske kunstnere. Institusjonen ble etablert som Bergens Kunstforening i 1838 og har holdt til i egen bygning siden 1935, midt i hjertet av Bergen sentrum. Bergen Kunsthall har siden 1953 produsert Festspillutstillingen, en av Norges viktigste separatutstillinger. Liveprogrammet er vår travle og spennende rekke med arrangementer som inkluderer foredrag og samtaler, workshops, filmvisninger, konserter og klubber. I tillegg har vi et bredt formidlingstilbud og en rekke debatter som er åpne for alle. Bergen Kunsthall samarbeider jevnlig med lokale og internasjonale organisasjoner.

  For Bergen Kunsthall er det viktig å ha en arbeidsplass som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og ønsker oss kvalifiserte søkere med ulik alder, funksjonsvariasjon, kjønn, seksuell orientering, religion og etnisk bakgrunn. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.

  Vi søker etter deg som liker høy aktivitet, er oppmerksom, inkluderende og er opptatt av gode publikumsmøter. Du er fleksibel, tar initiativ, og er nøyaktig i utførelse av arbeidet.

  Om stillingene
  3 arrangementsmedarbeidere i 10% stilling. Arbeidsoppgavene vil være å bemanne billett og garderobe på arrangement, hjelpe med opprigg av arrangementer, publikumshåndtering og ellers bistå arrangementavviklinger. Arrangementsmedarbeidere inngår i arrangementsgruppen som står for Bergen Kunsthall sitt liveprogram. Arbeidstid er i hovedsak kveld og helg.

  Det er ønskelig at du har erfaring fra arrangementsarbeid, bar, eller annen kulturarbeid, f.eks. frivillig i studentorganisasjon/festival. Engasjement og interesse for det lokale kulturlivet og samtidskunst er en fordel.

  1 distribusjonsmedarbeider i 10% stilling. Arbeidsoppgavene består av å gå ukentlige plakatrunder med promoteringsmateriale, med høyere intensitet ved slipp av sesongprogram eller større arrangement. Du bør ha tidligere erfaring fra å gå plakatrunder. Arbeidstid er i utgangspunktet torsdag kveld.

  Vi tilbyr deg
  Bergen Kunsthall tilbyr en utfordrende stilling, inkluderende og tilpasningsdyktig arbeidsplass, og engasjerte kollegaer. Vi er et kreativt miljø i sentrale og flotte lokaler ved Lille Lungegårdsvannet i Bergen.

  Send søknad og CV til administrasjon@kunsthall.no innen 17. august 2022
  Spesifiser hvilken stilling du søker på. Har du spørsmål ta gjerne kontakt med Sofia Marie Hamnes e-post sofia@kunsthall.no

  Søknadsfrist 17.8.2022