Magnhild Øen Nordahl
Statics

Besøk vår bokbutikk INK, eller send e-post til publications@kunsthall.no for spørsmål om publikasjoner.

Denne publikasjonen samler bakgrunnsmateriale og research fra Maghild Øen Nordahls arbeid med utstillingen “Statics”. I form av en fanzine med samme tittel som utstillingen presenterer kunstneren materiale som samlet forteller om utgangspunktet for arbeidene i utstillingen. Reisverk, fagverk og snekkerforbindelser er funksjonelle, arkitektoniske elementer som utgjør et formmessig og tematisk fundament i fanzinen og utstillingen. “Statics” oversettes på norsk med begrepet “statikk” – en gren av fysikk som omhandler kreftene som påvirker en gjenstand i statisk likevekt. Fanzinen kaster et blikk på reisverkets utvikling, fra tradisjonelle bindingsverkshus til industrielt ferdigproduserte takstoler.

Håndverkerens rolle, og hvordan den har endret seg i takt med denne utviklingen, er også et sentralt tema i fanzinen. Dette blir presentert gjennom appropriert materiale, hentet fra bøker som «Wood and Wood Joints», «Bauen in Holz» og «Tre til laft og reis» (av henholdsvis Klaus Zwerger, Hans Stolper og Jon Bojer Godal.)

Disse kildene som delvis gir et romantisk bilde av tradisjon og håndverk, sidestilles med eksempler fra dagens byggemetoder der både håndverket og håndverkeren selv er blitt overflødige: «Deciding the style, architectural design, etc of the house is a confusing task. If you are looking for a safe, comfortable and attractive looking abode,…, then Steel Kit Homes are the best option».

Magnhild Øen Nordahl (f. 1985) bor og arbeider i Bergen. De siste årene har hun stilt ut på steder som Milieu, Bern, Bergen Kjøtt og Tag Team Studio, Bergen. I 2012 vil hennes arbeider bli vist blant annet på Svalbard og i Sydney. Hun har også stått bak temporære prosjekter i offentlig rom, og kuratert utstillinger og et bokmarked for uavhengige kunstpublikasjoner.

Statics
Publisert av: Bergen Kunsthall, 2012
Redaktør: Magnhild Øen Nordahl
Kunstner: Magnhild Øen Nordahl
Katalogdesign: Kent Fonn Skåre, www.cargocollective.com/kfs
Antall sider: 28
ISBN: 978-82-93101-06-2
Softcover 15 * 22,5 cm
Språk: Norsk
Pris:NOK 50

Støttet av Kulturdepartementet, Bergen Kommune, byrådsavdeling for kultur, kirke og idrett, Hordaland Fylkeskommune, Sparebanken Vest ved Visjon Vest og SOHO