Aernout Mik
Shifting Shifting

Besøk vår bokbutikk INK, eller send e-post til publications@kunsthall.no for spørsmål om publikasjoner.

Shifting Shifting av Aernout Mik bestod av fire filmer, Vacuum Room, Raw Footage, Scapegoats og Training Ground, alle kuratert og produsert i samarbeid mellom de fire institusjonene Camden Arts Centre (London), Fruitmarket (Edinburgh), Kunstverein Hannover og Bergen Kunsthall. Jenni Lomax (direktør ved Camden Arts Centre, London) bidrar i denne publikasjonen, som ble laget til utstillingen, med et forord som introduserer Aernout Mik som en av de mest anerkjente videokunstnere i sin generasjon. Gjennom iscenesatte situasjoner, ofte med et stort antall skuespillere, utforsker Mik gruppedynamikk og rollebestemt menneskelig oppførsel. Hendelsesforløpet utspiller seg ofte i avgjørende øyeblikk, der en form for krise truer med å bryte ned den sosiale ordenen. Det oppstår med andre ord en tvetydig blanding av realisme og skuespill.

I møte med Miks videokunst plasseres publikum i et foruroligende univers med situasjoner preget av irrasjonell menneskelig oppførsel. I katalogen nærmer Mick Taussigs essay seg tematikken ut fra den samfunnskritiske idétradisjonen, men også videostillsene som er gjengitt, evner å formidle denne tvetydige uroen som kunstneren ønsker å fremkalle. Kunstverkenes karakteristiske fravær av lyd gjør dem svært anvendelige i dette reproduksjonsformatet og publikasjonen utgjør derfor en enestående dokumentasjon av Shifting Shifting, samtidig som den fungerer som et selvstendig tilfang til kunstnerskapet.

Publisert av: Camden Arts Centre/London, 2007 i samarbeid med Bergen Kunsthall/Bergen, The Fruitmarked Gallery/Edinburgh and Kunstverein Hannover/Hannover
Redaksjon: Bruce Haines
Kunstner: Aernout Mik
Tekster: Mick Taussig, Jenni Lomax
Katalogdesign: Irma Boom Office, Amsterdam
Sidetall: 400
Antall illustrasjoner: 180
ISBN: 978-1-900479
Hardcover: 16,5 × 12,5 cm
Pris: 100kr