Ida Ekblad
Poem Percussion

Besøk vår bokbutikk INK, eller send e-post til publications@kunsthall.no for spørsmål om publikasjoner.

Ida Ekblad har på kort tid blitt en av våre mest omtalte unge norske kunstnere, og hun har rukket å både overbevise og overraske et stadig større publikum. Hun var blant annet eneste norske representant ved hovedutstillingen i La Biennale di Venezia i 2011. Ekblads separatutstilling i Bergen Kunsthall høsten 2010 var kunstnerens hittil største solopresentasjon, og bestod primært av nye skulpturer og nylig produserte malerier, og i den anledning ble også hennes første katalog produsert.
Ved å tråle lokale skraphandlere og søppelfyllinger, eller rett og slett dra ting inn nærmest rett fra gaten, skaper Ekblad ofte sine skulpturer på utstillingsstedet. Skulpturene står som poetiske vitnesbyrd om de performative handlingene som ligger bak. Funnene blir skulpturelt bearbeidet, bøyd og vridd, eller de blir brukt ubehandlet, nærmest som de er. I de betongbaserte skulpturene er gjenstandene senket i en base av sement. Prosessen kan minne om hvordan improviserende musikere skaper i øyeblikket.

Ekblads poesi er også delvis basert på funnet materiale. I kombinasjon med sin egen poesi, henter hun gjerne tekstfragmenter med ulikt opphav, fra en sigarettpakke til klassisk litteratur eller låttitler, som finner sammen i en beatbasert, cut-up-poesi. I noen tilfeller blir diktene til og med direkte bakgrunn i “skulpturvandringene” der teksten jobbes frem basert på det spesifikke materiale hun har funnet blant søppel og ting fra gaten.
Denne katalogen inneholder flere av Ekblads dikt og illustrasjoner av et stort antall skulpturer og malerier, alle produsert i løpet av en toårsperiode før utstillingen i Bergen Kunsthall. I boken bidrar Caoimhín Mac Giolla Léith og Sarah McCrory med nye tekster om Ida Ekblad.

Publisert av: Bergen Kunsthall, 2010
Redaksjon: Ida Ekblad, Steinar Sekkingstad, Solveig Øvstebø
Kunstner: Ida Ekblad
Tekst: Sarah McCrory, Caoimhín Mac Giolla Léith
Katalogdesign: Anders Nordby
Antall sider: 86
ISBN: 978-82-997326-9-7
Softcover: 14,5 × 20 cm
Språk: Norsk / Engelsk
Pris: NOK 150 / EUR 19