Magali Reus

Magali Reus ©Bergen Kunsthall
Magali Reus © Bergen Kunsthall

Reus’ to utstillinger; Hot Cottons på Bergen Kunsthall og As mist, description på South London Gallery, er foreviget i bokformat gjennom Lewis Ronalds dokumenterende fotografier, og supplert med tekster av Laura McLean-Ferris and Quinn Latimer. Både i Bergen og London er utstillingsarkitekturen tilpasset Reus’ særegne installasjoner, noe som gir fornemmelsen av at verkene inngår i en form for historiefortelling og utspilles gjennom ulike kapitler. Enten det dreier seg om menneskets bevegelighet, dets behov for termostatisk kontroll eller sikker skilting, refererer de skulpturelle verkene til hverdagens nytteobjekter og praktiske gjenstandsproduksjon, og leker sånn sett med industridesignens estetiske vokabular. Vi ser det kanskje tydeligst uttrykt i den nye verksserien Sentinel (2017), som deler enkelte karakteristiske trekk med brannslukkingsapparatet og til og med er plassert på veggen like ved hver døråpning, men også i serien Whael (2017) hvis visuelle uttrykk har klare hentydninger til dekorativt smijernsarbeid, samtidig som det klassiske rammeverket bekles med mindre objekter som henter sitt visuelle forelegg i ryggsekken. Reus’ verk fremstår slik med en uklar og til dels vaklende identitet; mellom det ordinære og det hyperrealistiske.

Tittel: Magali Reus
Undertittel: Hot Cottons, As mist, description
Utgitt av: Bergen Kunsthall. South London Gallery and Sternberg Press
Kunstner: Magali Reus
Tekster: Laura McLean-Ferris, Quinn Latimer
Språk: Engelsk
Formgivning: A Practice for Everyday Life
Sideantall: 104
Foto/illustrasjoner: Lewis Ronald
Pris: NOK240/ EUR25

Related

Du kan bestille Kunsthallens egne bøker her, eller i bokbutikken vår. Fyll inn din kontaktinformasjon under for å kjøpe bøker fra oss og en av våre kollegaer vil ta kontakt med deg for å ekspedere ordren.

Skjemaet sender en e-post med din bestilling til publication@kunsthall.no.

Betaling:
Via faktura som tilsendes fra Bergen Kunsthall.

Ekstrakostnader:
Bergen Kunsthall tar gjerne imot bestillinger fra hele verden. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det ved bestilling også påløper porto i henhold til vekt, samt et faktura- og administrasjonsgebyr på 50,- . Ved utenlandsforsendelser er det kjøper selv som må dekke ekstra kostnader i form av toll, skatter og avgifter.