Børre Sæthre
From Someone Who Nearly Died But Survived

Besøk vår bokbutikk INK, eller send e-post til publications@kunsthall.no for spørsmål om publikasjoner.

Børre Sæthre har spesialisert seg på installasjoner i totalformat, der alle virkemidler tas i bruk for å skape påkostede opplevelsesbaserte kunstverk. Ved å benytte seg av alt fra levende mennesker, utstoppede dyr og møbler til belysning, musikk, lyd og videoopptak, skaper han egne lukkede verdener med en energi preget både av vond drøm og beroligende luksus. Sæthres installasjoner fremstår ofte som utpreget elegante, men samtidig med et påtagelig ubehag. Dette ubehaget – den grunnleggende forstyrrende undertonen, eller erfaringen av “the uncanny” – er noe av det som gjør at installasjonene ofte oppleves mer som mentale rom enn funksjonelle interiører.

Denne katalogen er utgitt i anledning Børre Sæthres Festspillutstilling i Bergen Kunsthall i 2007, From Someone Who Nearly Died But Survived. Boken inneholder blant annet intervjuet “An Occasional Executive”, hvor Børre Sætre blir intervjuet av Marianne Zamecznik, samt nye tekster av Power Ekroth og Lia Cangitano. Katalogen presenterer dessuten en rikt illustrert oversikt over Sætres viktigste utstillinger og verker fra 1993 til 2006.

Publisert av: Bergen Kunsthall, 2007
Redaksjon: Marianne Zamecznic
Kunstner: Børre Sæthre
Tekster: Lia Gangitano (intervju med Marianne Zamecznic), Power Ekroth
Katalogdesign: Neonational / Richard Øiestad
Sidetall: 248
Antall illustrasjoner: 203
ISBN: 978-82-997326
Softcover: 24 × 20cm
Pris: NOK 250 / EUR 31

HTML

Du kan bestille Kunsthallens egne bøker her, eller i bokbutikken vår. Fyll inn din kontaktinformasjon under for å kjøpe bøker fra oss og en av våre kollegaer vil ta kontakt med deg for å ekspedere ordren.

Skjemaet sender en e-post med din bestilling til publication@kunsthall.no.

Betaling:
Via faktura som tilsendes fra Bergen Kunsthall.

Ekstrakostnader:
Bergen Kunsthall tar gjerne imot bestillinger fra hele verden. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det ved bestilling også påløper porto i henhold til vekt, samt et faktura- og administrasjonsgebyr på 50,- . Ved utenlandsforsendelser er det kjøper selv som må dekke ekstra kostnader i form av toll, skatter og avgifter.