Landmark PowerNap I
18:00

Billetter: 120,-

Landmark PowerNap er den tilstanden Landmark går inn i fra juni 2012 til februar 2013.

I denne perioden er vi egentlig stengt på grunn av en rehabilitering av kjeller og 2. etasje i bygget vårt, men vi ønsker å bruke anledningen til å innta andre rom og muligheter på Bergen Kunsthall enn vi vanligvis bruker. Som kjent er power nap en kort dvale for å våkne opp med ukjente krefter og nytt pågangsmot.

18:00 Dørene åpner
19:00 Lansering av IR#1: Performance av Anja Høvik Strømsted og opplesninger av Siri Katinka Valdez og Erlend O. Nødtvedt.
20:00 Prog Rock Me Amadeus (Stockhaus)
21:30 Vanilla Riot m VJBirk
22:30 Body/Head (Kim Gordon & Bill Nace)
23:30 New wave Crave
01:00 Novelty Sounds

PowerNap I, lørdag 29.september presenterer:

Playdate Records presenterer Vanilla Riot. Vanilla Riot har siden oppstarten i 2007 gravd seg stadig dypere inn i støymaterien, der brutale lydcollager møter elektrisk ladet stillhet i et lapeteppe av elektronika, samtidsmusikk, jazz og støyrock.

Prog Rock Me Amadeus: Siden 2008 har ImADeux (Kristian Stockhaus) drevet Prog Rock me Amadeus med fullt fokus på 60 – 70-talls progressiv rock. På Powernap I får vi en smakebit fra ImADeux progressive univers.

Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie og vil for denne anledningen presentere Body/Head, en improvisasjonsbasert gitarduo hvor Sonic Youths Kim Gordon møter den Bostonbaserte fri-noise-gitaristen Bill Nace i et prosjekt som er inspirert av både Pink Floyd fra Syd Barrett-perioden og filmskaper Catherine Breillat.

New Wave Crave Dj-set. Et sted mellom gate og dansegulv, fra åttitallets fluff til søttitalets pønkeattityd, fra det spastiskt galne , til det minimalistiske naive vil de hylle og fortrylle med alt som faller under new wave´ens blasse paraply.

Novelty Sounds: Bak dette engelske navnet skjuler det seg to av byens friskeste minstepensjonister ved navn Helge & Henrik. De to grammofonrytterne har en forkjærlighet for de mer obskure slagerne fra 40-, 50- og 60-tallet. Musikalsk trives kuskene best blant soul, garage, spaceage, calypso, rockabilly og gammelpop

Lansering av Ir#1: Ir#1 tar utgangspunkt i poetikken, og inneholder blant annet bidrag fra forfattere som Jørn H. Sværen, Lina Undrum Mariussen, Lars Petter Sveen, Jeppe Brixvold m.fl. Serien blir redigert av Sivert N. Nesbø, Lars Svisdal og Lars Haga Raavand. Omslaget til Ir er ved kunstneren Olve Sande, som til dette nummeret presenterer en bearbeidet side fra originalmanuskriptet til T.S.Eliots The Waste Land, der det eneste gjenværende er Ezra Pounds understrekninger og margnotater.

Til lanseringen blir det performance av Anja Høvik Strømsted og opplesninger av Siri Katinka Valdez og Erlend O. Nødtvedt.

Dørene åpner kl 18.00, programstart kl 19.00

Forhåndskjøp av billetter på Apollon

Body/Head (Kim Gordon & Bill Nace) – Vanilla Riot – Prog Rock Me Amadeus – New Wave Crave – Novelty Sounds – Ir#1