Utmark: Emmerhoff & The Melancholy Babies
22:00

Billetter: 80,-

Emmerhoff & the Melancholy Babies er et av de lengstlevende og mest respekterte bandene på musikkscenen i Bergen. Med en lang rekke plateutgivelser og utstrakt konsertvirksomhet har de hatt en unik tilstedeværelse i byens musikkmiljø. Bandets siste album fra 2011 mottok strålende kritikker. For denne spesialkonserten 27.april har Emmerhoff inngått et samarbeid med billedkunstnerne Stefan Törner og David Rios, der de sammen har utviklet en audiovisuell konsertproduksjon som utfordrer både publikum og utøvere.

Bandets livedimensjon vil foregå i et direkte samspill med objekt- og installasjonsbaserte kunstverk som utforsker optisk-psykedelisk visualitet, med bruk av blant annet speil, lys og mekanisk/kinetiske installasjoner. Til konserten vil Emmerhoff fremføre musikk basert på egne låter, men hvor improvisatoriske strekk og klanglig utforsking vil bli fremhevet. Dette er aspekter som allerede finnes i musikken til E&TMB, men som i dette prosjektet vil bli fremdyrket og utforsket på en ny måte.
Konserten er en one-off, laget spesielt for Utmark, og med utgangspunkt i Landmark som konsertlokale. Som en sammensmeltning av konsert, performance og utstilling, har Emmerhoff, Törner og Rios lagt planer for hvordan den tradisjonelle rockekonsertens strukturer kan dekonstrueres ved å bringe inn elementer fra rombasert installasjonskunst og scenisk regi. Den som møter opp vil finne ut av hvilket resultat som har kommet ut av disse ambisjonene. Sikkert er det i alle fall at vi får oppleve E&TMB i en uvanlig intim og særegen setting denne kvelden.

_Emmerhoff & The Melancholy Babies ble startet i 1996, og har siden 1999 gitt ut 5 studioalbum, et samlealbum, et livealbum og flere EP’er. Bandet har også turnert ekstensivt i Norge, Skandinavia, Storbritannia og Nord-Europa. Det musikalske uttrykket til E&TMB favner bredt, med referanser til eksplosiv 70-talls tungrock, mørk akustisk americana, psykedelia, droner og arrangementer inspirert av komponister som Glass, Ligeti, Morricone og Penderecki. I 2011 kom bandets foreløpig siste album, Where The Pale Light Creeps, der hovedfokuset ligger på mer dvelende, åpne stemninger.

Stefan Törner og David Rios er billedkunstnere basert i Bergen. Begge arbeider med romlig basert installasjonskunst og skulptur. Rios utforsker ofte kinetiske eller motoriserte objekter som utgangspunkt for visuelle eksperimenter i grenselandet mellom optisk psykedelia og fenomenologisk persepsjonsanalyse. Törners arbeider spenner fra det intime (som i hans gjentatte bruk av levende dyr og akvariefisk) til det monumentale. I flere av hans mest omfattende prosjekter benytter han små speilfliser som lysreflekterende overflater (klassisk mirrorball-stil) i store konstruksjoner som befinner seg et sted mellom skulptur og desorienterende arkitektur._

UTMARK er Bergen Kunsthalls egen konsertserie. Støttet av Norsk Kulturråd og Bergen Kommune.

AUDIOVISUELL PERFORMANCE: Emmerhoff & The Melancholy Babies in Special collaboration with Stefan Törner and David Rios