Meg Stuart, Philipp Gehmacher, Vladimir Miller: the fault lines
19:00

Etter at den Brüsselbaserte Meg Stuart presenterte sin debut, Disfigure Study, for tyve år siden, har hun vært en nøkkelfigur i internasjonal samtidsdans. Stykkene hennes grenser mot billedkunst og teater, en type fysiske skulpturer, hvis gester og bevegelser tegner et ekstremt bilde av menneskets skrøpelige vilkår. Hennes første samarbeid med Phillipp Gehmacher, Maybe Forever, ble vist på Oktoberdans i 2008 og anmeldt under overskriften «enestående kjemi» i Aftenposten.

To kropper overfor hverandre i en sone adskilt med lysstoffrør på gulvet. De er diagonalt plassert, ansikt til ansikt, som brytere. De tar sats og griper hverandre mens de prøver å kaste den andre i gulvet og holde ham nede eller henne oppe. Eller omfavnes de og støtter seg til hverandre? Meg Stuart og Philipp Gehmacher begynner sitt samarbeid i en fysisk konfrontasjon. En kontaktduett. En kontrollert brytekamp. De utnytter og hjelper hverandre, fascinert av den andres sårbarhet. Riften er det sted vi vender tilbake til, hvor vi møtes og skiller oss fra hverandre, den linjen som oppstår og som skiller våre kropper i berøringen. Langsomt integrerers de to, i sterkere og sterkere grad, inn i videoarbeidet til Valdimir Miller. Han filmer dem begge, omarbeider, filtrerer og overdriver. Bildene redigeres live og bygger seg opp til et visuelt avvik til hendelsene på scenen. The fault lines er en hybrid mellom performance og videoinstallasjon.

Det er på mange måter suksessen bak Maybe Forever ligger bakenfor dette nye porsjektet. Fra sin produksjonperiode i Salzburg har de knyttet til seg den Belinbaserte videokunstneren Vladimir Miller, som har gjort flere arbeider med Gemacher. Miller beveger projektøren som en følgespot, lager kikkehull inn i forestillingen, og truer med å rane den til seg med sitt anmassende forstørrelsesglass.

Vises 18.-19. oktober kl 19:00 og 20. oktober kl 15:00 (matiné) og 19:00.
Billetter: 280,- / 140,-

BIT Teatergarasjen presenterer forestillingen “the fault lines” under Oktoberdans 2012.

Meg Stuart / Philipp Gehmacher / Vladimir Miller
“the fault lines”