Plattform: What, How and for Whom
18:30

Gratis inngang!

Plattform er Bergen Kunsthalls foredragsserie på Landmark. Plattform er støttet av Fritt Ord og Norsk Kulturråd.

Foredraget vil bli streamet live på denne siden.

Til høstens første utstilling har Bergen Kunsthall invitert den kroatiske kuratorgruppen What, How and for Whom (WHW) til å sette sammen en ny utstilling spesielt for Bergen Kunsthall. De seks kunstnerne i utstillingen, fra USA, Serbia, Tyrkia, Israel, Danmark og Norge, berører alle utstillingens tematikk som kretser omkring ulike forekomster av fascisme i vår tid

Kuratorkollektivet What, How and for Whom/WHW er basert i Zagreb og har eksistert siden 1999. WHW har bidratt til en lang rekke produksjoner, utstillinger og publikasjoner. Som kuratorer har de blant annet stått bak den 11. Istanbulbiennalen (What Keeps Mankind Alive, 2009) og den kroatiske paviljongen på Veneziabiennalen (One Needs to Live Self-Confidently… Watching, 2011). Siden 2003 har de også kuratert det kunstneriske programmet ved Gallery Nova i Zagreb. WHW består av Ivet Ćurlin, Ana Dević, Nataša Ilić og Sabina Sabolović.

Foredrag ved den kroatiske kuratorgruppen What, How and for Whom i anledning åpningen av utstillingen Details i Bergen Kunsthall.