Klubb Sørfinnset
Fest med program: Kabelvogue og SASUSU Radio m. venner
20:00

Klubb Sørfinnset
Kabelvogue og SASUSU Radio med venner
Fest med musikk, mat, video, opplesning, kaffe, te og Skrømt

Stream via Mixcloud here: https://www.mixcloud.com/live/BergenKunsthall/

Med kun tre dager igjen av utstillingen «Earthworks» inviterer Sørfinnset skole / the nord land til en uforglemmelig klubbkveld, inspirert av de etter hvert legendariske sommerfestene på Sørfinnset i Gildeskål, et sosialt høydepunkt på Sørfinnset skole: Fest med program hvor det er om å gjøre å holde seg dansende til morgengry. For én kveld flytter Sørfinnset skole inn på Landmark, Bergen Kunsthall. Velkommen til fest!

Fra Sørfinnset skole kommer:
Caitlin Franzmann, Søssa Jørgensen, Geir Tore Holm, Sanjey Sureshkumar, Ajay Sureshkumar, Karolin Tampere, og Magnus Skei Holmen.

Kablevogue presenterer: Snorre Magnar Solberg, Muggen, Sanj, Vera Dvale, DJ SATTAM, MC Traillar og kanskje kommer MC Muntre Makrell forbi!

Link til Kabelvogue Facebook for løpende info:
https://www.facebook.com/people/Kabelvogue-en-klubb-for-alle/100054262581895/

Snorre Magnar Solberg er en kunstner, musiker og DJ fra Bergen. Han arbeider i ulike formater; maleri, tegning, grafikk, installasjon, lyd, musikk og sosiale arrangement. Solbergs karakteristiske estetikk er forankret i Club NO-NO, en platform for eksperimentell musikk, techno fester og plateutgivelser. Hans eventer og verk har blant annet blitt vist ved Knipsu, Lydgalleriet, Kunstnernes Hus, Sørfinnset skole/the nord land, Lofoten Sound Art Symposium og ONE ved Trykkeriet in Bergen.

Caitlin Franzmann er en Meanjin/Brisbane-basert kunstner som lager installasjoner, deltakende verk og forestillinger som utforsker etikken omkring å lære om og ha omsorg for miljøet. Franzmann er interessert i å forstå hvordan historier og påvirkningskraften til makt og omsorg former steder, kulturer og økosystemer. Som reaksjon på det raske tempoet og den sanselige overstimuleringen av moderne urbane liv, inviterer hun ofte publikum til å senke farten, samles, lytte og tenke på interaksjoner med omgivelsene og med andre levende vesener. Siden 2018 har Caitlin jobbet med Ensayos, en kollektiv forskningspraksis som jobber med spørsmål om politisk økologi i Tierra del Fuego og andre øygrupper.

Magnus Skei Holmen er en filmkunstner og kurator fra Stjørdal, bosatt i Tromsø. I sin kunstneriske praksis arbeider Holmen hovedsakelig med levende bilder og installasjon. Han er opptatt av å bygge en praksis som består i å lage/produsere film og skrive/tenke om film. Han er dedikert til filmens sosiale liv, og programmerer/kuraterer dermed filmvisninger og samtaler rundt bruken av mediet; hvordan det påvirker oss og former blikket vårt. Selvorganisering og samarbeid er en sentral og viktig del av hans arbeid. Holmen organiserer det kunstnerdrevne lokalet Kurant Visningsrom, det nomadiske visningskollektivet HÆRK, og er med på å drive DIY-klubbkonseptet Kabelvogue — en klubb for alle, sammen med Karolin Tampere og Sanjey Sureshkhumar.

Sanjey Sureshkumar jobber som billedkunstner, filmskaper og musiker og hans kunstneriske praksis varierer mellom formater som lyd, film, performance og installasjon. Noen rammer for det tematiske er migrasjon og ofte med fokus på hans egen Eelam-tamilske arv og den tamilske diasporaen. Sanjey er grunnlegger og frontfigur for den norsk-tamilske, migrerende møte- og radioplattformen SASUSU Radio og også en del av Kabelvogue — en klubb for alle.

Ajay Sureshkumar
Som en del av den norsk-tamilske radioplattformen SASUSU Radio kaster DJ og bror SATTAM ekstra krydder på dansegulvet! 🌶️ Med en unik blanding av tamilsk dans, afrobeats, disco, gqom og mye mer, skaper SATTAM en elektrisk atmosfære og groove! Hans sydlandske smaker har blitt servert på Sørfinnset Skole/ the nord land, hvor han også er kjent for å skape stemning som MC muntre makrell.

Karolin Tampere er en kunstner og kurator bosatt Romsa/Tromsø, Sápmi. Hun er interessert i samarbeid og sosialt engasjerte kunstpraksiser, lyd og lytting. Siden 2004 har hun bidratt til Sørfinnset skole / the nord land og i 2003 startet hun og Åse Løvgren det pågående samarbeidet Rakett. Karolin er siden 2011 del av Ensayos og for tiden del av Ph.d.-programmet i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Tromsø Kunstakademi, UiT – Norges arktiske universitet og Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) ved Universitetet i Bergen. Karolin er siden 2011 del av Ensayos og driver Kabelvogue – en klubb for alle sammen med Magnus Skei Holmen og Sanjey Sureshkumar.

Sørfinnset skole / the nord land har opphav i Kunstneriske forstyrrelser, et fylkesomfattensde prosjekt i Nordland, kuratert av Per Gunnar Eeg-Tverbakk i årene 2003–2005. Kunstnerne Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm ble invitert til å arbeide i Gildeskål kommune, og fikk base i den nedlagte skolen i bygda Sørfinnset. Her samarbeidet de med Kamin Lertchaiprasert og Rirkrit Tiravanija, grunneleggerne av the land i Sampatong utenfor Chang Mai i det nordlige Thailand, om grunnleggingen av Sørfinnset skole / the nord land. Dette evigvarende prosjektet fokuserer på relasjoner til natur, kunnskapsutveksling og småskala arkitektur i en vid forståelse av estetikk og økologisk realisme i samfunn og miljø. Som en del av utstillingen presenterer Sørfinnset skole / the nord land Museet, som er fyllt med memorabilia i form av løsrevne objekter, plakater, trykksaker og andre fragmenter som bærer minner og forbindelser. Museumslavvoen brukes vanligvis til forskjellige arrangementer, overnattingssted og til små fester på Sørfinnset.

Geir Tore Holm vokste opp i Olmmáivággi/Manndalen i Troms. Han er billedkunstner, bor og arbeider på gården Øvre Ringstad i Skiptvet, Østfold sammen med Søssa Jørgensen. Sammen startet de Sørfinnset skole/ the nord land i Gildeskål, Nordland i 2003. Geir Tore Holm var prosjektleder for etableringa av Kunstakademiet i Tromsø i 2007 og stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo med doktorgradsprosjektet Poetikk for estetikk i endring som han disputerte med i 2017. Han har vært kurator for en rekke utstillinger, senest Nils-Aslak Valkeapää/Áillohaš ved Henie Onstad Kunstsenter. Geir Tore Holm har Statens garantiinntekt for kunstnere og fikk John Savio-prisen 2015.

Søssa Jørgensen er bosatt i Skiptvet, Østfold på gårdsbruket Øvre Ringstad som er hennes daglige utgangspunkt. Parallelt til individuelt arbeid som omfatter video, to-dimensjonale arbeider, lydkunst og performance, formidler og skriver hun om samtidskunst. Søssa har i fler tiår samarbeidet med kunstnerkollega Yngvild Færøy om lydkunst, radio og podkast som kunstnerisk uttrykksmiddel. Da hun i 1993 startet Balkong sammen med partneren Geir Tore Holm, med deres eget hjem som visningssted, ble spørsmål om hva kunst kan være, og i hvilke sammenhenger den inngår, sentralt for deres arbeid med kunst som praktisk dialog. I 2003 etablerte de sammen med kunstnere fra Thailand Sørfinnset skole/ the nord land i Gildeskål, Nordland.

20:00—01:00
CC 50,-
Gratis for Bergen Kunsthall medlemmer

Related