Festspillene i Bergen
Space Afrika
21:00

​Elektrolandskap fra livets rotete side.

Space Afrika mikser britisk dance, trip-hop, ambient og moderne klassisk, og konsertene til duoen har toppet flere lister over årets beste live-opptredener i britiske musikkmagasiner.

De to barndomsvennene Joshua Inyang og Joshua Reid har røtter fra Manchesters elektronika-scene, og er stolte amassadører for byen. På tross av svært ulikt musikalsk uttrykk, ser de på seg selv som etterfølgere av britiske band som Joy Division og The Smiths.

«Energien, humor med virkeligheten, selv i møte med autoriteter. Vi har tilknytning til det samme miljøet, men vi er helt oss selv – svarte artister i det 21. århundret», har artistene uttalt til The Guardian.

Duoen fremholdes som elektronika-pionerer, og har så langt utgitt to kritikerroste album: Somewhere Decent to Live fra 2018 og Honest Labor fra 2021. Sistnevnte byr på mørk ambient med låter som blant annet inneholder lydopptak av maskiner, regndråper og repetitivt piano.

«Honest Labour er en krevende, følelsesmessig utmattende opplevelse, fordi det gjenskaper hvor rotete den menneskelige tilværelsen kan være», skriver en anmelder.

Konserten er en del av programmet til Festspillene i Bergen, i samarbeid med Bergen Kunsthall.

​Joshua Inyang elektronikk
Joshua Reid elektronikk

Dørene åpner: 21:00

Pris: 280,- / 200,- / 252,- / 196,- / 210,-

Related