Borealis x Bergen Kunsthall
Judith Hamann + caner teker & Nazanin Noori + Maya Al Khaldi & Sarouna
20:00

Årets samarbeid mellom Borealis og Bergen Kunsthall er en kveld med fremførelser der ulike lyder og kropper utfolder seg i rommene på Kunsthallen. Kvelden er delt opp i tre akter og samler kunstnere som utforsker arkiver og identitet, kollektiv sorg og intuitive tendenser gjennom ulike lydverdener, musikksjangre og performancepraksiser.

Cellist Judith Hamann presenterer sitt nye verk Desire Paths, skrevet for det kjente lydsystemet acousmonium ved INA GRM i Frankrike. I Bergen presenteres det som et intimt verk for cello og flerkanalshøyttalere. I Desire Paths utforsker Judith pleie og omsorgs-praksiser, og verket gjentar usagte handlinger for å skape et sonisk mellomrom – et omsorgsslitt lydspor av repeterende fotspor. caner teker inviterer oss inn i Grounds for Refusal, sammen med sin musikalske samarbeidspartner Nazanin Noori – et rom der blikket knuses og representasjonspolitikk overvinnes, et rom der man spør hvilke kropper som anses verdt liv, og hvilke som er verdt å sørge over. Kunstner, musiker og komponist Maya Al Khaldi مايا الخالدي presenterer sitt verk Other World, basert på tekster, melodier eller opptak fra lydarkivet av tradisjonell palestinsk musikk fra Popular Art Center i Ramallah. Sammen med qanun-spilleren og produsenten Sarouna سارونا gjenvinner de folklorisk musikk i en dynamisk kombinasjon med elektronikk, for å forestille seg en sonisk fremtid.

Presentert i samarbeid med Bergen Kunsthall.
Judith Hamann – Desire Paths er del av New Perspectives for Action. Et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.

Dørene åpner: 20:00
Pris: 180,–/310,–/450,–
Gratis for Kunsthallens medlemmer

Billetter