Transgender Awareness Week
Inclusive communications & Q&A Panel x TGEU
14:00

PKI Norge – Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens i samarbeid med Fri Vestland og Bergen Pride inviterer mediepersoner, journalister og studenter til å delta på en spennende presentasjon om inkluderende kommunikasjon, presentert av TGEU (Transgender Europe).

Denne presentasjonen vil være på engelsk og vil gi innsikt i viktigheten av rettferdig og inkluderende mediedekning av transrelaterte emner.

Etter presentasjonen vil det være en Q&A-panel med Nadya Yurinova (hun/henne, Senior Communications Officer TGEU) og Karoline Skarstein (hun/henne, Leder FRI Rogaland) hvor du kan stille spørsmål og lære mer om hvordan du kan forbedre din egen kommunikasjon når det gjelder transtematikk.

Dette er en flott mulighet til å utvide din kunnskap og bidra til en mer inkluderende fremstilling av transpersoner i media. Vi håper å se deg der!

TGEU (Transgender Europe) er en non-profit-organisasjon ledet av transpersoner som arbeider for rettighetene og trivselen til transpersoner. TGEU representerer 215 medlemsorganisasjoner i 50 land i Europa og Sentral-Asia..

TGEUs nye guide gir tips om hvordan man kan dekke historier om trans- og ikke-binære personer på en etisk og respektfull måte. Den inneholder henvisninger til pålitelige kilder med verifiserte data. Det er også en liste med kontakter for noen relevante aktivistmiljøer og menneskerettighetsorganisasjoner.

Vi tror på kraften i kvalitetsjournalistikk som en sannferdig institusjon for å motvirke propaganda og bevisst villedende informasjon. Vi tror på kunnskap basert på bevis og fakta, og på menneskelig fortelling for å forsterke stemmene til de mest sårbare gruppene av mennesker på frontlinjen av menneskerettigheter – transrettigheter.

Nadya Yurinova (Senior Communications Officer TGEU)
Nadya (she/her) is communications strategist with over 15 years of experience in brand and community building, marketing leadership, and storytelling for impact initiatives, global consumer brands, and tech companies (Bookmate; Endel).

Proud intersex community member and advocate, Nadya draws on her media and creative background to explore new territories of culture, language, and technology and develop sustainable, human-centered narratives. Her projects have been featured in major publications such as the New York Times, Vogue, Forbes, and others.
Languages: English, Russian.

Karoline Skarstein (she/her,) Transaktivist.
Leder i FRI Rogaland. Nestleder i FRIs transutvalg. Har i mange år nå engasjert seg spesielt i hvordan medier behandler spørsmål om kjønn og kjønnsmangfold.

Samtale starter: 14:00
Engelsk
Gratis
Live Studio (Andre etasje)