Vill Vill Vest 2023
Dancing the conga + Sanyu
21:30

Dancing the conga
Dancing the conga er en (overraskende) søt oslobasert trio som nylig signerte med det bergensbaserte labelet LEKK. Deres kommende debutalbum “Trying to define newpunk” slippes til høsten, men de to første singlene «I carry my umbrella like a gun» og «Brexit Girl» skinner allerede overalt!

For Dancing the conga skjer kompromisser i vennskapets navn, og når trommene dundrer på er det ikke med sterkt volum og et ønske om å hevde seg, men heller som et forsøk på å løfte nærmeste nabo til nye høyder. På den måten gir de et innblikk i newpunkens verden, hvor vennskapet trumfer alt og det sterke og sårbare står side ved side. Noen har påstått at de høres ut som Beatles født i det 21. århundre og de selv bruker ikke så mye energi på å benekte det.

Sanyu
Sanyu spilte på festivalen vår i 2021 med bandet BRAINCHILD og imponerte oss alle med sin varme stemme og sjelfulle fremføring. Da vi fikk høre det nye solo-materialet hennes var det ingen tvil i booking-komiteen om at hun måtte spille på Vill Vill Vest 2023. 730.no beskrev debutsingelen hennes med ordet “gåsehudgaranti”. Det er ikke rart for musikken til Sanyu Christine Nsubuga har et stort fokus på vokalharmonier og alternative arrangementer hvor soul- og spoken-word-tradisjonene blir imøtegått med et uforskende blikk og akkompangeres av smakfulle elektroniske elementer.

Hvis du liker Kate Tempest sitt direkte språk, Moses Sumney sin skjørhet og minimalisme, samt Speak Low sin intime tilnærming til samspill, så bør du få med deg Sanyu sin konsert under Vill Vill Vest 2023. Hun har allerede rukket å spille på festivaler som Havstrøm, Øyafestivalen og København Jazzfestival, og endelig er det vi som får æren av å ha henne og bandet på scenen vår.

Billetter
Dørene åpner: 21:30

22:00 Dancing the conga
23:00 Sanyu