Kongle + support: sosonono
21:00

Kongle slipper ny musikk!!

Første singel fra ny plate er rett rundt hjørnet, “Sjøfuglen” slippes via Blanca Record 19. mai.
Enda en gromlåt slippes i starten av juni og i den anledning blir det konsert og full fres på Landmark. Selv om resten av platen ikke blir å høre på webben før mot sensommeren, får man kanskje høre flere nye gullkorn i live-format denne dagen! Bli med å feire sommeren, og slipp av nye slagere. Vel møtt til en intim sommerlig affære i kjente kjære omgivelser på Landmark 9. juni!

sosonono blir med på support!
Den mystiske trioen fra Bergen, som tidligere har blitt omtalt som et særdeles friskt pust på den norske indie-scenen har flere temmelig svingende singler ute på webben. Kongle digger sosonono og det gledes oss stort at vi nok en gang skal dele scene sammen.
For nye lyttere – sjekk ut musikk her: https://spoti.fi/44ZR9Ei

Kongle er endelig klar med sin helt nye plate – ‘Havet’ starter der ‘Skogen’ sluttet. Albumslipp er planlagt mot slutten av sommeren, men allerede 9. juni bjuder vi på en god forsmak!

Bergenske Kongle slapp en umiddelbar klassiker av en førsteplate med sin utgivelse av Skogen i 2019.
Anmeldere fra fjern og nær var henrykt over sitt første møte med et ukjent lite band og enda flere fikk øynene opp da Kongle ble Spellemannsnominert året etter. Etter en heseblesende slippturné med grand finale på Bylarm i 2020, kom Covid til Norge og ting stoppet opp for de fleste. Siden da har bandet ligget lavt og jobbet med ny strålende musikk.

Og nå kommer ting endelig for en dag. På sensommeren 2023 slippes Kongles nye plate – ‘Havet’
‘Havet’ er en helt ny ti-spors fullengder fra Kongle, med musikk som følger i bandets delikate fotspor. Igjen har Kongle slått seg sammen med produsent Njål Paulsberg, som i følge bandet selv har tatt prosjektet til nye høyder. Albumet er simpelthen fullstappet med vakre melodier og svevende bergensk vokal som umiddelbart vil lette savnet etter dette bandet fra ventende lytteres hjerter.

Stilmessig beholder Kongle sin lett psykedeliske drakt, men det ligger kanskje en anelse mer pop-apell og kontante uttrykk bak låtskrivernes arbeid denne gangen. Det finnes fortsatt stor variasjon i Kongles komposisjoner, og de fleste vil nok kunne finne nye favoritter på denne platen.

Kongle består til stadighet av Sverre Vik (gitar og vokal), Simon Waaler (piano, orgel og rhodes), Andreas Tangen (bass) og Sivert Karlsen (trommer og perkusjon). I en innledende fase gjestet bandet bassist Pablo Tellez i studio, som har brakt flere strålende basslinjer til prosjektet. Produsenten selv har dessuten gjestet flere spor med sine synthesizere og fargerike effekter. På tampen gikk også turen til Oslo hvor trollmannen Lars Horntvedt igjen har gjort sitt arbeid med blåseinstrumenter, pedal-steel og vibrafon.

Billetter

Dørene åpner: 21:00
Billetter: 250,- / 200,- (student)