Playdate
Billy Meier + Tijs Ham Solo
20:00

Playdate er en konsertserie for improvisert musikk i Bergen, Norge.

Nytt år og nye konserter på Playdate! Vi inviterer gamle og nye besøkende til en spennende sesongstart med hvor dere får høre kvintetten Billy Meier og Tijs Ham.

Billy Meier
Det drømmes og diktes for lite i vår virkelighetsorienterte kultur. Det gjør Billy Meier noe med når de fantaserer om det utenomjordiske, leker med det småpsykedeliske og holder fast i en tro på uforklarlige fenomener. I flere år har Billy Meier satt sitt preg på den norske jazzscenen gjennom sine fargerike konsertopptredener og i måten de hemningsløst omfavner et mangfold av musikalske sjangertrekk, likesom de favner om universets mysterier. Nå er bandet endelig aktuelle med deres tredje studioalbum I Want To Believe, hvor de tar en helomvending i deres musikalske og visuelle uttrykk. Billy Meier henter elementer fra elektronisk musikk, improv, spacerock, exotica og norsk folkemusikk, med en retro analog estetikk som preger uttrykket. Bandet selv, omtaler musikken som retrofuturistisk space jazz; forestill deg melodier som bader i synthesizere, roto-toms som smeller i gang groovende bass og gitar, og fløyte og fele som flyr mellom elementene og pisker når det trengs.
“De har flere av landets mest spennende unge musikere med i besetningen, ja vi vet at dette er tomme klisjeer, men det stemmer og hva kan vi gjøre med det…”
- Audun Vinger, Dagens Næringsliv 2019.

Tija Ham
(oppdatering kommer)

20:00 Dørene åpner
20:30 Konsertstart

Billetter kjøpes i døren
100,- / 150,-

Related