Vill Vill Vest 2022
21:00

Foto: Ayka

Vi inviterer deg til å ta del i den syvende utgaven av Vill Vill Vest 1 – 3 september 2022. 70 av de beste norske artistene i verden skal spille på flere av Bergens kjente og kjære scener, og vi garanterer at du kommer til å finne din nye favorittartist.

Siden 2016 har Vill Vill Vest løftet fram nye musikalske talenter for publikum og nasjonal- og internasjonal musikkbransje. Sammen med interesseorganisasjonen Brak inviterer vi til konferanse, seminarer og flotte konserter i Bergen sentrum. Artister som Sigrid, Fieh, Pom Poko, Boy Pablo, Kjartan Lauritzen og Dårlig Vane har hatt noen av sine første møter med publikum på en av Vill Vill Vests mange scener. I tillegg er festivalen en viktig møteplass mellom artister og bransjen, med alt fra lokale plateselskap til internasjonale selskaper.

21:30
Er Han Herman en av musikk-Norges best bevarte hemmeligheter? Med en stemme av internasjonal kvalitet og sterke poplåtene som viser en enorm rekkevidde. Da han spilte sin første konsert i år kom det hundretalls av folk, han blir rost opp i skyene av anmeldere og omtales som en artist med en poplyd som vil forbause langt utenfor de norske grensene.

22:30
Ayka er musikkprosjektet til 24 år gamle Ayca Lingaas fra Oslo. Med en stødig gjeng i ryggen kom debut-EPen i fjor. Med låter som utfolder seg i et samspill av mild vokal og lyrisk ømhet, tjener Ayka en engasjerende form for introspektivisme. Gjennom enkle, direkte tekster og et lydbilde som på samme tid føles ekspansivt og nært inviteres lytteren inn til Aykas rike indre liv. Her møter ironisk distanse til hverdagslige banaliteter et fantasifullt og fargerikt sinn. En reise mellom indierock, pop og folk og en invitasjon til en drømmende nostalgi.

23:30
Selma French har sust rundt som musiker og komponist i jazz- og folkemusikkmiljøet en stund. Som korist og felespiller har hun høstet gode kritikker, men nå er det endelig tid for soloprosjektet pakket inn med elektrisk gitar, Wurlitzer, feler og noen lyse korstemmer. Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, og har en luftig følelse fra et ukjent sted. Toner som snor seg gjennom de store og små landskaper. Debutsingelene er allerede ute og med på laget har hun med seg noen velrenommerte kolleger.

Vi sees i byen mellom de syv fjell, 1- 3 september 2022

Related