Klubb Kannibal
21:00

Lørdag 13. juni er det duket for en av de viktigste klubbkveldene i Bergen i år. Hordaland 80, Bergens antakelig første, og iallfall beste afrobeatband, holder sin første konsert noensinne! I tillegg kommer VJ Birk for å spinne filmsnutter på Landmarks vegger. Som vanlig blir det eklektisk og skitten afroplatesnurring med Ketil Kinden Endresen, Audinho da Vitrola og Geir Svensson.

Hordaland 80 er et nystartet afrobeatband med et knippe av de drøyeste musikerne og svarteste bleikansiktene i Bergen by. I disse dager ligger de i hardtrening for å perfeksjonere sitt sceneshow for denne sin debutkonsert. De skriver om seg selv:

Hordaland 80 er ikkje eit Fela Anikulapo-Kuti-coverband, men eit band som spelar Fela sin musikk på ein personleg måte. Denne forskjellen er viktig for oss: vi vil gjere det til ei oppriktig greie, og ikkje leike som om vi er frå Afrika. Nokon av grepa vi har tatt i forhold til dette:

-Omdiktning (meir enn omsetjing) av tekstane til nynorsk.

-Roterande instrumentering for å få max ut av besetninga og arrangementa, samtidig som det gir eit visuelt særpreg.

-Fellesnevner med Fela-bandet, Egypt 80, er at det er stramt og samtidig laussluppent, og sjølvsagt svett, konstant høgenergi!

Vi har foreløpig 4 låtar innan rekkevidde – kvar og ein av dei lange nok til ein heil konsert om ein vil. Desse er “Lensmann” (Zombie), “Sjå kor rar” (Shakara), “Yachter – en rik manns onani” (Water Got No Enemy) og Power Show (merk at dei norske titlane er middlertidige – vi har eit ekspertteam på saken).

Besetningen i Hordaland 80 er som følger: Michael Barnes – baritonsax, perk, vokal. Anders Bitustøyl – bass, altsax, perk, fløyte, gitar, vokal. Audun Humberset – perk, trommer, bass, vokal. Hans Olav Molde – gitar, trommer, bass, keyboard, perk, vokal. Øyvind Skarbø – gitar, trommer, perk, bass, keyboard, vokal. Einar Sogstad – keyboard, gitar, altsax, perk, bass, vokal.

Dette blir en garantert uforglemmelig kveld!

Mer informasjon: http://klubbkannibal.blogspot.com

Billetter: Kr 80 (kr 40 etter konsertslutt)

Klubb Kannibal presenterer Hordaland 80 afrobeatband – verdenspremiere!