Knowing We Won’t Have Each Other Forever
CRUISING UTOPIA: Queer Futurities
15:00

Cruising Utopia

Med: STASIS, Ebun Sodipo, Rosa Johan Uddoh, Miriam Kongstad, Kaeto Sweeney, Nayara Leite, Monica Mirabile, Deborah Findlater & Kiera Coward-Deyell

CRUISING UTOPIA: Queer Futurities sparker i gang vår nye live-programserie den 26. juni 2022. Her inviteres publikum ombord i M/S Midthordland for å bli med på vår ferd til en «skeiv tid og sted» (Jack Halberstam). Cruising Utopia er et cruise med performancer, opplesning og musikk – både om bord på båten og langs Bergens kystlinje og omgivelser – som bruker byen som bakteppe.

«Vi har aldri vært skeive, likevel eksisterer skeivhet som en idealitet som kan destilleres fra fortiden og brukes til å forestille seg en fremtid», skriver José Esteban Muñoz i Cruising Utopia (2009). I bevegelse, mens vi «cruiser», forsøker vi på en leken måte å ta opp spørsmål om skeiv levd erfaring, diskutere bruken av merkelappen «skeiv», utfordre hva som regnes som skeiv estetikk, og nærme oss skeivhet som et flytende begrep. Det å være på vann – et materiale som i seg selv har en formskiftende kvalitet og forandrende kraft, og er dypt knyttet til byen – vil understreke denne helhetsopplevelsen.

Kuratert av Nora-Swantje Almes.

Cruising Utopia benytter en glidende prisskala på billettene. Dersom du har spørsmål om billettsystemet vårt ta kontakt via bergen@kunsthall.no og merk eposten “Cruising Utopia Billetter”. Gitt at du befinner deg i en vanskelig økonomisk situasjon ta kontakt på samme epostadresse for å høre om muligheten for gratisbilletter.

Knowing We Won’t Have Each Other Forever
Bergen Kunsthalls nye live-programserie Knowing We Won’t Have Each Other Forever tar utgangspunkt i skeive virkeligheter og ideer om det flyktige. Sammen vil vi undersøke mulighetene for å lage alternative verdener og å tenke gjennom bevegelses- og live-praksiser. Denne kunstformens erfaringsmessige og mer opplevelsesbaserte karakter, dens flyktighet, åpner for nye samtidige perspektiver på interseksjonalitet.

Vi vil leke med temporaliteter, endre virkeligheter, og søke nye perspektiver i nåtid som middel for å komme nærmere, og å finne måter å utøve friheten på. Ideen om skeivhet er i stadig utvikling, et bevegelig mål det er vanskelig å sikte på. Å bevege seg, å danse og å miste balansen er måter å riste av seg merkelapper og utfordre forventninger og forutinntattheter i streite lineære narrativer, for å omforme den generelle forståelsen av hva som er mulig.

Kommer Knowing We Won’t Have Each Other Forever:
Echoic Choir
Stine Janvin and Ula Sickle
Fre 26. & lør 27. aug

The Good Haffi Suffer For The Bad: a techno opera {overture}
Tygapaw
Fre 16. sep

Dykegeist
Eve Stainton (sound world by Mica Levi)
Lør 12. nov

Billetter

15:00
Sted: M/S Midthordland
Billetter: 100 / 150 / 200

Tilhørende arrangementer:

Cruising Utopia: Queer methodologies in art and curating
Sara Sassanelli (ICA London), Tominga Hope O’Donnell (Munch Museet), Naeem Dxvis (BBZ London)
Lør 25. jun 14:00 Gratis
Samtale

Cruising Utopia:
Club Conceived by Naeem Dxvis
Lør 25. jun 23:00 100,-
Klubb