Borealis
Roscoe Mitchell solo & duo med John McCowen
20:30

Roscoe Mitchell solo & duo med John McCowen

En unik kveld der Roscoe Mitchell og John McCowen komponererer i sanntid, rett foran dine øyne og ører! Mitchell har utforsket improvisasjon og multi-instrumentale fremførelser fra starten av sin karriere, og denne kvelden spiller han duett med seg selv på tvers av tid og rom, i verket han har navngitt HOMONCULUS. Gjennom en video skapt i samarbeid med filmskaper Wendy Nelson, spiller Mitchell perkusjon og saksofon live i Bergen, sammen med seg selv hjemme i Wisconsin. Verket er en flerdimensjonal solo, og en utforsking av Mitchell sin spennvidde på instrumentene han trakterer. I andre halvdel av konserten entrer Mitchell sin tidligere student, og nåværende samarbeidspartner, John McCowen scenen. UOOU har de valgt å kalle fremførelsen der McCowen sin utforsking av klangen i kontrabassklarinetten møter Mitchell sin bassaksofon – en uvanlig og dynamisk lydkombinasjon fra to sjeldne instrumenter. Denne konserten setter punktum for en hel uke med konserter og samtaler med Roscoe Mitchell, og samler de ulike sidene av Mitchell sin utøverpraksis og musikkskaping – ikke gå glipp av denne historiske begivenheten!

Denne konserten er ett arrangement i forbindelse med Bergen Kunsthalls utstilling File Under Freedom, 5. februar – 27. mars 2022.

Som en del av File Under Freedom samarbeider Bergen Kunsthall med Borealis om å presentere den internasjonalt anerkjente komponisten og innovatøren Roscoe Mitchell, med live konsert samt to verker fremført av BIT20 Ensemble String Quartet og Sjøforsvarets musikkorps

Kontakt oss

20:30
Sted: Bergen Internasjonale Kultursenter, Fensal
Billetter: 275,– / 250,– / 200,–

Related