Julelotteriet
14:00

Event photos Landmark  ©Bergen Kunsthall
Event photos Landmark © Bergen Kunsthall

Første søndag i advent, den 28. november kl 14:00, byr vi på spennende kunstopplevelser og koselig julestemning på Bergen Kunsthall. Gevinstlisten består som vanlig av kunstverk innkjøpt av bergensbaserte eller –relaterte kunstnere, helt i tråd med Bergens Kunstforenings tidlige historie. For å være med på årets trekning må du være et aktivt medlem.

Vi gleder oss til nok en gang å kunne sveive tombolaen foran et levende publikum på årets Julelotteri! Selv om det var stas med digital versjon i fjor, der staben selv, iført munnbind og håndsprit, trakk nummerkuler foran kamera, er det noe helt eget med å se vinnere og øvrige Kunsthall-medlemmer direkte i øynene over en rykende varm kopp gløgg!

Gevinstlisten består som vanlig av kunstverk innkjøpt av bergensbaserte eller –relaterte kunstnere, helt i tråd med Bergens Kunstforenings tidlige historie.Bergensmaleren I.C. Dahl, som også var foreningens stifter, ble kjøpt inn til det første lotteriet i 1839, der 17 verk av norske kunstnere ble loddet ut. En generasjon senere ble flere verk av selveste Edvard Munch ført på gevinstlistene, blant annet i forbindelse med hans separatutstillinger i Kunstforeningen i 1895, 1902 og 1915. De siste hundre årene har tradisjonen med å presentere både veletablerte og nyutdannede kunstnere ved det årlige Julelotteriet, blitt holdt i hevd.

Om du ønsker å være med og se kunsthistorien ta form, og samtidig ha mulighet til å vinne et utvalgt kunstverk på ditt medlemsnummer, er deltakelse ved årets julelotteri bare én av flere gode grunner til å opprette, eller forlenge, ditt medlemskap i Bergen Kunsthall.

Kun for medlemmer