Visning og samtale på MB1
ODELSGUT OG FANTEFØLGE
18:45

Arrangementet er et samarbeid mellom Bergen Kunsthall og BIFF og arrangeres i forbindelse med Joar Nangos Festspillutstilling 2020 som åpnet 4. september og står til 8. november på Bergen Kunsthall.

ODELSGUT OG FANTEFØLGE”, 2020, 50 mins, MB1
REGI:Merethe Offerdal Tveit
MANUS:Merethe Offerdal Tveit
FOTO:Lars Erlend Tubaas Øymo
PRODUSENT:Kristine Ann Skaret

Kunstverket som snudde ei lita bygd på hodet.

En av oppgavene til kunsten som plasseres i det offentlige rom er å oppfordre til refleksjon og debatt, men hva skjer når den ikke skaper diskusjon, men sinne, mistrivsel og riksdekkende medieoppmerksomhet som fremstiller lokalsamfunnet som usofistikert og bakstreversk? Dette er en av problemstillingene som utforskes i dokumentaren ODELSGUT OG FANTEFØLGE, som forteller historien om hva som skjedde da bygda Kvam i Gudbrandsdalen ble tildelt en kontroversiell skulptur som en del av kunstprosjektet «Vegskille».

Kunstverket «Odelsgut og fantefølge» skapte et voldsomt engasjement blant misfornøyde innbyggere i bygda, og ble fjernet allerede før det var ferdig montert. To år senere bestemmer kommunestyret seg for å oppføre skulpturen på nytt. ODELSGUT OG FANTEFØLGE er en tankevekkende og underholdende dokumentar som spør hva kunst er, hva som er kunstens rolle i samfunnet og hvem som har makten til å definere den.

Ikke møt opp dersom du føler deg uvel eller har symptomer på luftveisinfeksjon. Vi minner ellers alle om 1-metersregelen og god håndhygiene for å hindre smittespredning.

Etter filmen arrangeres en samtale om filmen med Kristine Skaret fra Stray Dog Productions (produsent), Axel Wieder fra Bergen Kunsthall (direktør) og Lars Tungen fra Kvam resident, moderert av Scott Elliott, kurator for live program ved Bergen Kunsthall.

Related