Med DJs Tolga & Anne Stinnesen
Utstillingsåpning og fest!
20:00

Gratis inngang i utstillingene fra 20:00 – 22:00. Åpningsfest på Landmark til sent med DJ Anne Stinessen & DJ Tolga.

DJ Anne Stinessen har spilt regelmessig på Bergens store og små scener siden hun ble kastet uti det for 6 år siden. Hun har bl.a spilt på VillVillVest, Bergen Assembly og Bygdalarm. Spillestilen hennes er blanding av house, dance, elektronika og basstung hiphop, med hovedmål å få alle til kose seg så mye som mulig. Hun danser omtrent like mye som resten av klubben når hun spiller og de som har vært på kveldene hennes vet at det blir god stemning, eklektisk og noenlunde skamløst.

Tolga er en bergensbasert kunstner, scenograf og DJ som elsek å mixe ulike sub-sjangrer. På åpningsfesten vil han spille et sett av mixer og mashups med alt fra Arabesk til en eksplosiv blanding av melankoli og rytmer!

Utstillingene:
Bergen Kunsthalls første store utstilling i 2020 er en omfattende presentasjon av den libanesisk-amerikanske kunstneren Simone Fattal. Utstillingen inneholder verk fra 1970-tallet til i dag.

Fattal er mest kjent for sitt arbeid med leire, og hennes keramikkfigurer er ofte glasert i skinnende farger eller ulike valører av sand- og brunfarger. De mange høyreiste figurene, i tillegg til arkitektoniske ruiner eller ulike beholdere som urner og vaser, knytter an til mytologi og arkeologi, samt dypt menneskelige temaer knyttet til ødeleggelse og restitusjon etter krigserfaringer.

I utstillingen møter du en hel verden av minner, ideer, historie, mytologi, poesi og samtidens politikk.

Simone Fattal (f. 1942, Damaskus, Syria) bor og arbeider i Paris.

Samme kveld åpner vi i vårt femte utstillingsrom “Maktspill” av Adelita Husni-Bey. Utstillingen er et samarbeid med Borealis – en festival for eksperimentell musikk, og presenterer en installasjon og en workshop, sentrert omkring videoverket “Agency”. Filmen dokumenterer et tredagers intensivt rollespill med ungdommer fra Roma, hvor elevene gjenskaper noen av de antatte rollene i et nyliberalt demokrati: politikere, journalister, arbeidere, aktivister og finansfolk. Gjennom et sett med regler spiller deltakerne ut og endrer maktforholdet mellom gruppene, skaper koalisjoner og forhandler om deres innvirkning og avhengighet.

I løpet av utstillingsperioden vil visningsrommet bli brukt som et arbeidssted og klasserom for en ny utgave av rollespillet sammen med elever fra Bergen.

Adelita Husni-Bey (f. 1985, Milano, Italia) bor og arbeider I Italia og New York.

Velkommen til åpning og fest når vi presenterer årets to første utstillinger på Bergen Kunsthall: Simone Fattal og Adelita Husni-Bey!