ILYW: MOM & JERRY: BE FREE FUCK IT ALL

ILYW presenterer MOM & JERRY SHOW: BE FREE FUCK IT ALL

Kveldens gjester: Erlend Hammer, Jon Løvøen, Rav Zingesser og Karolin Tampere (mfl.)

Gjennom hele sin strålende karriere, med en start som gatekunstnere, har Mor og Jerry jobbet seg opp til toppen av den internasjonale samtidskunstscenen. De er idag regnet som levende ikoner, både innenfor kulturlivet og hos den allmenne borger. Den mangfaseterte Mor og hennes skitne sønn Jerry har en pasjon for kunst, musikk, fester, glitter og mote. I tillegg til å være kunstnere og TV show verter, anser de seg selv som rebeller, outsidere, DJ’s, levende skulpturer, TV personligheter, filmstjerner, og nå senest: progressive Broadway dansere.

SHOWET FORTSETTER ETTER SHOWET MED DJ JERRY!

Mer om kveldens gjester

Erlend Hammer ble født i Oslo i 1978, men vokste opp i landbrukskommunen Våler utenfor Moss. Han bodde i ti år i Bergen hvor han studerte kunsthistorie, teatervitenskap og filosofi ved Universitetet. Fra 2006 til 2008 studerte han Skapende kuratorpraksis ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han er ansatt ved UiB som Ph.D-stipendiat i kunsthistorie, men bor siden høsten 2007 i Berlin. Han har gitt ut boken Samlede kunstkritikker 2005-2008 på Ctrl_Z forlag og har nettopp kuratert utstillingen Bunnies it must be bunnies på Lautom Contemporary i Oslo.

Jon Løvøen (b.1974, ugift) utdannet Kunstakademiet i Bergen (1998-2002) og iscenesetter seg selv og andre, hovedsaklig i talkshow-settinger (gjesp). Som oftest er det paneldebattsjangeren som brukes. Her bruker han kunstmiljøet og kunstinstitusjonen, og ikke minst fremtredende stereotyper, som utgangspunkt for debattens tematikk og dennes deltagere. Han gjør også omfattende flerkameraproduksjoner hvor underholdning i en kunstnerisk kontekst. Opptakene brukes senere som utstillingsobjekt. Løvøen driver altså da med video- og performancekunst, de to døveste kunstformene. Senest sett i april på UKS med SWEATY NIGHTS: Et Talk Show med Jon Løvøen og Kåre Magnus Bergh.

Karolin Tampere er freelance kurator og kunstner, startet ILYW i 2006 på Landmark, Bergen Kunsthall. Utdannet ved Kunstakademiet i Bergen og Curatorial Program ved de Appel art center i Amsterdam. Sammen med Åse Løvgren driver hun Rakett som for tiden jobber med Common Lands, et prosjekt i tilknytning Bjørvika, Oslo.

Rav Zingesser er offentlig talsmann for The Abolitionist movement (TAM) og født i Tel Aviv i 1969. Han er forhenværende Mossad- agent for det Israelske sikkerhetspoliti (84-88). Ble ilagt munnkurv og husarreset i seks år i Tel Aviv etter å ha forsvart Mordechai Vanunu i 1988. I 2004 assisterende kurator for utstillingen “Territories, The Frontiers of Utopia and Other Facts on the Ground” ved Malmö Kunsthall.

The Abolitionist Movement er et svar på biopolitikkens siste skanse og forkaster enhver reprodusering av den klassiske avantgardmodell. Den neoliberale globaliseringen med sitt enorme spennfelt av undertrykkelse mot massen, kaster bensin på bålet til organisasjonens etterfølgere. Revolusjonen er iboende i bevegelsen. Bevegelsen er altomspennende. Motstanden total. Total krig.

Dette er andre visning av ILYW sitt program for 2009 ved Landmark Bergen Kunsthall. ‘Be Free Fuck It All’ er et nytt verk produsert i samarbeid med ILYW.

ILYW ble startet i 2006 som et mobilt visningskonsept for performance og installasjonsbasert kunst med anker punkt i Landmark, Bergen Kunsthall. Tidligere ILYW program har presentert kunstnerne Egill Sæbjørnsson, Catti Brandelius (aka Profesora) og D.O.R. En satelitt utgave av ILYW ble vist ved de Appel art center i Amsterdam høsten 2006. Initiert og kuratert av Karolin Tampere.

ILYW er støttet av Norsk Kulturråd

Dato: Torsdag 23. april 2009
Tid: 20:00
Gratis inngang!