Everyday, every day + My Heritage Singing
Filmmurerne Filmklubb
20:00

Billetter: 70,- (ordinær) / 40,- (medlem)* / 100,- (medlemskap 12 mnd)

Filmmurerne Filmklubb inviterer til en spennende kortfilm-aften med regissørbesøk!

MY HERITAGE SINGING (MIRASE MAN AVAZ)
Gjennom Irans historie har kvinners sosiale status vært ustabil og tvetydig. Etter den islamske revolusjonen i 1979 ble kvinner forbudt å blant annet synge offentlig, selv i religiøse riter som Ta’zïye (‘et slags pasjonsteater hvor hendelser fra islams historie blir framstilt.)

I den 5000 år gamle byen Bushehr møter vi kvinnene som streber etter å bevare de tradisjonelle folkesangene og som i aller høyeste grad trosser sangforbudet. De forteller om sitt liv, sin sangglede og hvorfor de fortsatt ønsker å ta del i de religiøse ritualene slik de alltid har gjort.

“My Heritage Singing” er forbudt for distribusjon i Iran. Kortdokumentaren har ved to anledninger har vunnet priser på filmfestivaler i Iran.

Fatemeh Mosavi (1983) er en iransk regissør, dikter, produsent og maler. Hun har en BA i Arkitektur fra Universitetet i Teheran. Mosavis filmer handler ofte om kvinner, musikk og Irans historie.

EVERYDAY, EVERY DAY
Siden 2013 har Renate Synnes Handal hver eneste dag brukt mobiltelefonen sin til å filme scener fra sin egen hverdag. Råmaterialet er i “Everyday, every day” omgjort til klipp på to sekunder, slik at et klipp representerer en dag. Filmen er både en dokumentasjon av kunstnerens hverdag og et eget narrativ, underlagt tilfeldighetene i det pågående prosjektet. Handal har en BA i Kunst fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen.

“Everyday, every day” vises også på Høstutstillingen (Statens Kunstutstilling) i Oslo.

*Studenter ved Kunst- og designhøyskolen og kunsthistorie ved UiB betaler medlemspris på 40,- i kveld. Forutsetter gyldig studentbevis.