Whitney (US) + Mothers (US)
Perfect Sounds Forever
20:30

CC: 225,-
Dørene åpner kl. 20:30
Konsertstart kl.21:00

Whitney er kanskje årets mest hypede indieband, men heldigvis lever de opp til hypen! Utover vinteren og våren har de sluppet et par helt fantastiske singler i «No Woman» og «Golden Days», som de fulgte opp med debutalbumet «Light Upon The Light» perfekt timet til begynnelsen av sommeren. Albumet har fått strålende anmeldelser, bl.a. 8.3 og «Best New Music» hos Pitchfork. Dagbladets Sandeep Singh trillet terningen til fem og omtaler «Light Upon the Light» som «Årets mest fortryllende sommerlyd».

I utgangspunktet består Whitney av Julien Ehrlich (har tidligere spilt i Unknown Mortal Orchestra) og Max Kakacek (fra nå oppløste The Smith Westerns), men live forvandles de til et 7-manns band! Den seneste tiden har de bl.a. turnert med Unknown Mortal Orchestra og Wild Nothing, og i sommer skal de spille alle de beste festivalene i USA og Europa, og på årets siste augustdag tar de altså turen til Bergen!

Et ikke fullt så kjent navn for folk flest, er Mothers fra Athens, Georgia, en by som bl.a har fostret storheter som Neutral Milk Hotel og Of Montreal. Mothers turnerte nettopp med sistnevnte. Det som begynte som soloprosjektet til kunststudent Kristine Leschper har de siste to årene utviklet seg til å bli et fullverdig bandprosjekt og tidligere i år kom de med sitt debutalbum «When You Walk A Long Distance You Are Tired». Noen av Leschpers tidligste inspirasjonskilder som selvlært låtskriver og mulitinstrumentalist inkluderer Sufjan Stevens, Joanna Newsom og The Microphones, men etter hvert lot hun seg også inspirere av litt mer eksperimentelle band , «math rock» og støyartister, noe som man finner igjen på debutalbumet, med dets utradisjonelle låtstrukturer, men sammenligningene blir også trukket til artister som Waxahatchee, Angel Olsen og Torres.Med svært overbevisende konserter på noen av verdens viktigste bransjefestivaler som CMJ og SXSW, har Georgia-bandet blitt booket til noen Europas mest trendsettende festivaler i sommer, og vi er sikre på at de vil få en rekke fans når de kommer for å rive ut hjertene våre i Bergen i høst!