Fotohistorier: Hjem
20:00

Vi lever i en visuell tidsalder der vi daglig bruker bilder for å orientere oss og for å dele opplevelser, men der det også er mulig å fordype seg i eldre teknikker og metoder med et fotohistorisk bakteppe. Det har dukket opp en rekke gallerier, nasjonalt og internasjonalt, med foto som hovedfokus. Fotografiet har en stor plass i samtidskunsten, samtidig som det eies av alle. Programmet er initiert av VISP med ønske om å skape en samlende møteplass for det allerede sterke fotomiljøet i Bergen.

Til hvert arrangement inviterer VISP kunstnere som alle har fotografiet som medium, for å dele fortellingen bak hvert enkelt prosjekt, fortelle litt om sin praksis og selvfølgelig litt teknisk godsnakk. Hver samtale vil dreie seg rundt et bestemt tema, med vide tolkninger rundt dette. Tema for kveldens presentasjoner er HJEM.

Først ut i rekken er kunstnerne Klara S. Ludvigsen, Numi Thorvarson og Bjarte Bjørkum.

Klara Sofie Ludvigsen (f.1983) er utdannet ved Kent Institute of Art and Design i England. Ludvigsen arbeider med fotografi og er interessert i det fysiske aspektet både ved arbeidet og opplevelsen av det fotografiske mediet, hun arbeider mye med eldre og analoge prosesser som storformat og mørkerom.

Numi Thorvarsson (f.1983, Island) har bakgrunn i fotografi, og jobber med skulptur og installasjoner, han fullførte sin Master ved KHIB våren 2016. Lyset står som regel i hovedfokus i hans arbeider.

Bjarte Bjørkum (f.1967) er verksmester ved fagområde fotografi ved KHiB og jobber som billedkunstner med hovedvekt på fotografi. Bjørkum har deltatt på Høstutstillingen kjedsommelig mange ganger og har ifølge seg selv et visst talent på enhjulsykkel.

VISP ønsker velkommen til Fotohistorier – et nytt program fra høsten 2016 der vi ønsker å invitere til uformelle samtaler rundt fotomediet og historier bak prosjektene.