Heather Leigh / Ola Høyer
Utmark
20:00

Billetter: 100,- / 50,-
Gratis for medlemmer i BKH og studenter ved KHiB og Griegakademiet.
Dørene åpner kl.20:00
Konsertstart kl.20:30

Heather Leigh
Steel-gitaristen Heather Leigh er både komponist, sanger,
improvisasjonsmusiker og billedkunstner. Siden 1990-tallet har hun først og fremst konsentrert seg om å utforske de lydlige ytterpunktene som ligger i instrumentet pedal steel. I tillegg trakterer hun både gitar, piano, cuatro, trommer og bass. Leigh er oppvokst omkring Huoston, Texas, hvor hun tidlig lærte å spille steel-gitar. De siste 20 årene har hun samarbeidet med en lang rekke artister, kunstnere og ensembler. Hennes to siste album har fått stor oppmerksomhet. Platen I Abused Animal (utgitt av både Stephen OMalleys Ideologic Organ og Editions Mego) ble av mange sett på som en av de beste utgivelsene fra 2015. I år har en duo-utgivelse med saksofonisten Peter
Brötzmann markert seg som en av de mest særegne møtene innen den friimproviserte musikken på lang tid (Ears are Filled with Wonder, Trost, 2016).

Ola Høyer
Til samme konsertkveld har Utmark invitert bassisten Ola Høyer til å presentere et solo-sett for kontrabass. Ola Høyer har siden endt utdannelse ved jazzlinja i Trondheim turnert Europa på kryss og på tvers med en rekke ulike band og ensembler. Han er en av de mest etterspurte jazzbassistene i Norge, og spiller med en rekke profilerte norske- og utenlandske improvisatorer. Gjennom disse prosjektene, og omfattende solokonserter, har han vist at han er en musiker med en sterk vilje og evne til å gå sine egne veier.