Julelotteriet 2009
14:00

Blant verkene som loddes ut finner vi både veletablerte kjente navn og unge nye kunstnere. Verk av Toril Johannessen, Rita Marhaug, Gro Petersen, Arne Vinnem, Hans Hansen, Håkon Holm Olsen, Svein Rønning, Grethe Unstad, Kurt Johannesen, Silje Heggren, Dolk, Linda Øgård og Bjørn Sigurd Tufta.

Julelotteriets historie er like lang og tradisjonsrik som Bergen Kunstforenings historie og strekker seg tilbake til stiftelsesåret 1838. I 1853 ble J.C. Dahls Bjerk i storm loddet ut og vunnet av J. Michelsen, senere testamentert av Christian Michelsen til Bergen Billedgalleri. Blant statuttene til Bergens Kunstforening står det at deler av medlemskontingenten skal benyttes til innkjøp av kunstverk. Bak dette ligger J.C.Dahls intensjon om at Kunstforeningen skal stimulere til både å øke kunstproduksjonen og interessen for samtidskunst i Bergen. De innkjøpte verkene skal utloddes årlig mellom foreningens medlemmer under Julelotteriet.

Søndag den 22. november kl. 14.00 ønsker Bergen Kunsthall velkommen til årets julelotteri, ledet tradisjonen tro av Johan Fredrik Kroepelien. Det vil bli trekning på medlemsnummer. I tillegg vil alle som kommer få utlevert et lodd ved inngangen, og dermed få være med i trekningen av tre av kunstverkene. På denne måten vil også venner og bekjente av medlemmer og Kunsthallens publikum, som ennå ikke har registrert sitt medlemskap i Bergen Kunsthall, ha mulighet til å vinne en flott premie!

I 2008 trakk lotteriet 150 publikummere og i år vil det bli live-overføring av arrangementet på Landmark, selve trekningen vil foregå i Kunsthallens utstillingssaler.

Konsert ved trioen HotJazzRagadis på Landmark.

Gratis inngang for alle!

Bergen Kunsthall har i år kjøpt inn kunst for over 60 000,- fra Bergensbaserte kunstnere til det årlige Julelotteriet.