Åpning & konsert Bjørnar Habbestad
20:00

Som publikummer i Bergen Kunsthall trer man alltid først inn i det midterste rommet når man besøker en utstilling. Dette midtrommet er flankert av to rom på venstre side og ett stort rom på høyre side. Slik må man som betrakter aktivt velge hvor man først beveger seg for å “lese” utstillingen: Først i én retning, deretter tilbake samme vei for å komme til de flankerende rommene på motsatt side.

Denne “In medias res” – inngangen til utstillingsrommene utnytter Bjørnar Habbestad i verket Shade and Silence Waken Up as One. Her plasseres vi i midtrommet, uten anledning til å bevege oss inn i de øvrige salene. I stedet for å oppleve rommene fysisk og visuelt ved å bevege oss gjennom utstillingen, blir vi værende i midten, lyttende til rommenes akustiske signatur. Ved hjelp av et flerkanals avspillingssystem benytter Habbestad vegger, tak og gulv som refleksjonsflater og klangkammer. Som lytter befinner man seg i sentrum – med Kunsthallen som et stort stereosystem plassert på hver side.

Installasjonen er en del av KLANGKAMMER

I samarbeid med Borealis 2014. Støttet av Norsk kulturråd.

Åpning og konsert av Bjørnar Habbestad; Shade and Silence Waken Up As One. Installasjonen står til 16. mars og er en del av Klangkammer. Konserten vil bli etterfulgt av en samtale mellom Bjørnar Habbestad, Alwynne Pritchard og Steinar Sekkingstad