Playdate
20:00

BLY DE BLYANT

Som 10-åring lagde Øyvind Skarbø (1982, Håkon Kornstad, Honeyleap) sitt første band, Bly de Blyant. Etter 20 år med leiting fant han i fjor endelig dei to individa som trengtes for å realisere den sjanger-nøytraliserande trioen. Frå Brooklyn, New York, kom multi-instrumentalisten Shahzad Ismaily (Marc Ribot Ceramic Dog, Yoko Ono, Bonnie Prince Billy), ein av verdas verkeleg mest uvanlige musikarar. Og med båt frå Island kom den ekstremt innflytelsesrike og personlige supergitaristen Hilmar Jensson (TYFT, Jim Black’s AlasNoAxis).
Konserten på Landmark markerer sleppet for det totalt uklassifiserbare albumet ABC, som gis ut på kvalitetsmerket Hubro. Politisk ukorrekte riff, fri improvisasjon, liksom-samtidsmusikk, blues og abstrakt stand-up, er elta sammen til det vi kun kan kalle Bly de Blyant. Som Hilmar uttrykte under innspillinga; «I don’t know what kind of music we’re making any longer – and I don’t care!»
Hilmar Jensson – gitar, Shahzad Ismaily – bass, Moog, trommer, vokal, Øyvind Skarbø – trommer

STINE JANVIN MOTLAND

Stine Janvin Motland (f 1985 i Stavanger) har etablert seg som en bemerkelsesverdig utøver på den norske improscenen. Med referanser til frijazz, tradisjonsmusikk og eksperimentell samtidsmusikk leker hun seg med elementer som mikrotonalitet, strupesang, repeterende melodiske mønster og stemmens dynamiske og tonale spennvidde. I tillegg til ensemblene motsol og Kitchen Orchestra, samarbeider hun med musikere og komponister som Frode Gjerstad, Øyvind Torvund, Fred Lonberg-Holm, Maja Ratkje og Andrea Neuman. “Jeg uttrykker ikke følelser, men jeg bruker stemmen musikalsk på en måte som kanskje er litt rart og uvant, og lett kan gjenkjennes som både noe emosjonelt, og konkret. For eksempel har en publikummer sagt til meg en gang at han synes jeg hørtes ut som en krigsmaskin. Andre har hørt folketoner, spylyder og noen har spurt meg etter en konsert hva slags språk jeg egentlig synger på.” ¨
Stine sin soloplate på Bergensselskapet +3dB er rett rundt hjørnet!

PlayDate presenterer praktfulle, plateaktuelle artister på en helt vanlig tirsdag!