Because of Who I Am
19:00

Temaet for denne kvelden er: ‘Omfanget av trans- og homofobisk vold i Europa – nødvendige skritt for forebyggende og holdningsskapende arbeid’.

Titusenvis av mennesker i Europa opplever vold og trakassering på grunn av sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet. I følge European Union Agency for Fundamental Rights har 1 av 4 lesbiske, homofile, biseksuelle og trans- (LHBT) personer opplevd vold eller blitt truet med vold de siste 5 årene. Vold rettet mot LHBT- personer skjer dessverre daglig og har svært skadelig og langsiktig innvirkning på ofrene det måtte gjelde.

Vi har invitert 3 spennende gjester med stor kompetanse innen dette feltet til å komme og prate denne kvelden:

- Patricia Kaatee; politisk rådgiver i Amnesty International Norge med ansvar for Amnesty’s arbeid for LHBT- personers rettigheter.

- Bård Nylund; leder av LLH – Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

- Sara Mats Azmeh Rasmussen; forfatter, uavhengig samfunnsdebattant, aksjonerte i 2011 utenfor lokalene til Islamske Råd for homofiles- og transseksuelles rettigheter i Islam, fikk tildelt Fritt Ord Prisen 2012 som gis til en person som har bidratt særlig i arbeidet for ytringsfrihet.

Det vil også bli et musikalsk innslag denne kvelden.

Formålet med denne fagkvelden er å sette fokus på vold mot LHBT- personer og belyse hvor viktig og aktuelt dette temaet er, samt hvordan vold og fordommer kan motvirkes gjennom holdningsskapende arbeid.

Omfanget av homo- og transfobisk vold i Europa er bekymringsfullt og Amnesty jobber hardt for sikre LHBT rettigheter, som er menneskerettigheter. Vis din støtte,
ta med venner og bekjente og delta.

Dette arrangementet har 18 års aldersgrense og det vil være mulighet for å kjøpe forfriskninger i baren. Det er også mulighet for å bli igjen etter arrangementet og hygge seg, landmark holder åpent utover kvelden.

Hjertelig velkommen.

Amnesty har i år et særlig fokus på rettighetene til LHBT- personer og inviterer i forbindelse med dette til en fagkveld på Landmark.