Audiatur
Forsvinningspunkt: Tanken fødes i munnen (book launch)
19:00

Poesifestivalen Audiatur har siden grunnleggelsen i 2003 bestått av både flyktige arrangementer og varige utgivelser. Det første arrangementet under Audiatur – Forsvinningspunkt finner sted på Landmark i Bergen Kunsthall 26. april. Resten av festivalen går av stabelen i oktober. 26. april kl. 19.00 lansererer Audiatur og Prosopopeia samtaleboken «Tanken fødes i munnen» av Daniel Ginsby og Audun Lindholm.

Daniel Ginsby var høsten og vinteren 2023 praktikant i Vagant gjennom Tekstallianses «produsentfaglige praksisprogram». Han traff i fire omganger ansvarlig redaktør Audun Lindholm til en samtale om tidsskrifter, småforlag og litterære fellesskap. Møtene fant sted i Vagants lokaler på Tårnplass i Bergen. Underveis kom Vagant-vennene Morten Langeland og Susanne Christensen innom. Prosopopeia 3–4/2023 trykket den første av samtalene, som nå er samlet i en bok, formgitt av Andreas Töpfer. Ida Lødemel Tvedt og Susanne Christensen er for anledningen invitert til å samtale om boken, og hva den sier om Bergens nyere litteraturhistorie. Alle som er omtalt i utgivelsen, vil motta et gratis eksemplar ved oppmøte. For alle andre er inngang gratis og prisen for utgivelsen 100 kroner.

De medvirkende:

DANIEL GINSBY, f. 2002, er student ved Universitetet i Bergen. Har publisert tekster i Prosopopeia og Vagant.
AUDUN LINDHOLM, f. 1980, er ansvarlig redaktør i Vagant. Siste bok: «Alt menneskelig. En bok om Stig Sæterbakken» (Cappelen Damm, 2016).
IDA LØDEMEL TVEDT, f. 1987, er kritiker, essayist og forfatter. Hun har undervist i essayistikk ved The New School, Columbia University i New York og Skrivekunstakademiet i Hordaland. Siste bok: «Marianegropen» (Gyldendal, 2019).
SUSANNE CHRISTENSEN, f. 1969, er kritiker og essayist. Hun har blant annet skrevet for Klassekampen, Morgenbladet og Vagant. Mottaker av Georg Brandes-prisen 2021. Siste utgivelse: «Leonoras reise» (Oktober, 2019).

Doors open: 19:00